Back

ⓘ Pelanggaran hak asasi manungsa




                                               

Xinjiang

Xinjiang, asma jangkèpipun Laladan Otonomi Uighur Xinjiang, inggih punika sawijining laladan otonomi ing Républik Rakyat Cina. Xinjiang kawatèsan kaliyan Laladan Otonomi Tibet ing sisih kidul lan Provinsi Qinghai sarta Gansu ing kidul-kulon. Wewengkon punika ugi wewatesan kaliyan Mongolia ing sisih wétan, Rusia ing lor, sarta Kazakhstan, Kirgizstan, Tajikistan, Afganistan, lan Kashmir ing kilèn. Xinjiang ugi nyangkup dados wewengkon Aksai Chin - didhaku déning India dados péranganing Praja Jammu lan Kashmir. "Xinjiang" kanthi barès bermakna Perbatasan Baru utawi Laladan Baru, asma ingkang ...