Back

ⓘ Gubernur Jawa Tengah




                                               

Karésidhènan Surakarta

Karésidhènan Surakarta ya iku wewengkon karésidhènan ing Jawa Tengah nalika jaman kolonial Walanda lan sawenèh taun sawisé. Wewengkoné kadadèn saka daérah kakuwasaning Kasunanan Surakarta lan Praja Mangkunegaran kang ambané 5.677 km 2. Karésidhènan Surakarta utawa Eks. Karesidenan Surakarta ketata saka kutha Surakarta, Kabupatèn Sukaharja, Kabupatèn Boyalali, Kabupatèn Sragèn, Kabupatèn Karanganyar, Kabupatèn Wanagiri, lan Kabupatèn Klathèn. Résidhèn Surakarta minangka bawahing administrasi gubernur jéndral kang lungguh ing Batawi, mliginé ing jaman kolonial. Nalika taun 1885 kacathet pand ...

                                               

Karésidhènan

Karesidhenan iku jeneng wewengkon administratif pamaréntahan jaman mbiyèn lan dadi pérangan provinsi. Wewengkon administratif Karesidhenan iki ana nganti sakiwa-tengené taun 1950. Karesidhenan iku ketata saking afdeeling utawa regentschap kang setara karo kabupatèn jaman saiki. Karesidhenan dibawahi residen. Wewengkon administratif iki uga diarani wewengkon Pembantu Gubernur, ning saiki istilah iki or ana manèh.

                                               

Parijatha

Parijatha ya iku tuwuhan mrambat kang duwé sipat épifit ing genus Medinilla, kulawarga Melastomataceae. Spésiès liya ya iku Medinilla myrianth uga kalebu diarani parijatha. Medinilla myriantha ora mrambat lan dhompolan wohé luwih gedhé.

                                               

Emil Dardak

Emil Dardak lair ning Jakarta, 20 Mei 1984 saka pasangan Hermanto Dardak lan Sri Widayati. Bapake Emil tau njabat dadi Wakil Menteri Pekerjaan Umum periode tahun 2010-2014. lan mbahane Emil, H. Mochamad Dardak salah sijine kyai Nahdlatul Ulama.Emil nerusne pendidikan ning luar negri taun 200,Emil ngentukake gelar diploma ne bar lulus saka pendidikane ning Melbourne Institute of Business and Technology. Emil uga ngelanjutkna pendidikane ning Universitas New South Wales, Australia. Uga nglanjutna progam S2 lan S3 ning di Ritsumeikan Asia Pacific University, Jepang. Dheweke nduweni gelar dokt ...

                                     

ⓘ Gubernur Jawa Tengah

  • TNI Purn. Bibit Waluyo lair ing Klaten, Jawa Tengah 5 Agustus 1949 umur 71 taun iku Gubernur Jawa Tengah kapilih kanggo periode 2008 - 2013. Bibit Waluyo
  • Jawa Tengah Carakan: ꦗꦮꦠ ꦔ iku provinsi ing Indonésia. Kutha krajané yaiku Semarang. Jawa Tengah iku salah siji saka enem provinsi kang ana ing pulo
  • Jawa Tengah 21 Juli 1944 umur 76 taun inggih punika salah satunggal akadhemisi lan pulitikus Indonésia. Piyambakipun punika Gubernur Jawa Tengah wiwit
  • Ganjar Pranowo, SH lair 28 Oktober 1968 umur 52 taun ya iku Gubernur Jawa Tengah kang njabat wiwit 23 Agustus 2013.Panjenengané dadi salah sijiné
  • Surakarta, Jawa Tengah 21 Novèmber 1946 umur 74 taun inggih punika salah satunggalipun pulitikus lan tokoh militèr Indonésia, Gubernur Jawa Tengah taun 1998 - 2007
  • Kesenian Jawa Tengah DKJT ya iku organisasi mitrané Pamarintah Provinsi Jawa Tengah kang digawé dhedhasar Surat Dudutan Gubernur Jawa Tengah No. 430 78 1993
  • Wong Jawa Jawa ngoko: wong Jawa ꦮ ꦗꦮ, krama: tiyang Jawi ꦠ ꦪ ꦗꦮ iku bebrayan utawa golongan ètnis kang asalé saka Pulo Jawa pérangan tengah lan wétan
  • Lamandau Kabupatèn Murung Raya Kabupatèn Pulang Pisau Kabupatèn Sukamara Kabupatèn Seruyan Kutha Palangka Raya Gubernur Kalimantan Tengah Situs resmi
  • Prof. Dr. H. Said Agil Husen al - Munawar, KH. MA Sahal Mahfudz lan Gubernur Jawa Tengah H. Mardiyanto. Pemasangan cagak pancang pisanan iku uga dirawuhi
  • Jawa Kulon utawa basa Indonésia: Jawa Barat iku provinsi Indonésia kang dunungé ana kuloné Provinsi Jawa Tengah Provinsi iki minangka papan kang kang
  • lair ing Blora, Jawa Tengah 22 Oktober 1892  pati ing Jakarta, 20 Dhésèmber 1976 ing umur 84 taun ya iku gubernur sepisanan Jawa Barat. Miturut UU
  • Kabupatèn Way Kanan Kabupatèn Pesisir Kulon Kutha Bandar Lampung Kutha Metro Gubernur Lampung Situs resmi Cithakan: Pulo ing Lampung Provinsi Lampung Dalam Angka