Back

ⓘ Galaksi




                                               

Bimasekti

Bimasekti iku galaksi ing alam semesta. Galaksi Bimasekti wujudé spiral kang ukurané gedhé, duwé massa ± 10 12 {\displaystyle 10^{12}} massa srengéngé. Galaksi iki ketata saka 200-400 milyar lintang lan duwé diameter 100.000 taun cahya. Let srengéngé karo pusat galaksi iki kira-kira 27.700 taun cahya. Sistem tata suryané dhéwé ana ing galaksi Bimasekti iki. Pusat galaksi iki ketata saka éwon lintang-lintang tuwa lan duwé gaya gravitasi kang kuwat banget. Ana dugaan yèn ing pusat galaksi iki ana luwang ireng black hole kang gedhé banget. Spiral-spiral lengan ing galaksi iki ana 4 kang utama ...