Back

ⓘ Kabupatèn Tapin




Kabupatèn Tapin
                                     

ⓘ Kabupatèn Tapin

Kabupatèn Tapin iku kabupatèn ing Provinsi Kalimantan Kidul, Indonésia. Kutha krajan kabupatèn iki dumunung ing Rantau, kurang luwih 113 km saka Banjarmasin kutha krajan Provinsi Kalimantan Kidul. Kabupatèn iki nduwè sesanti Ruhui Rahayu artiné moga-moga Tuhan memberkati.

                                     

1. Géografi

Kabupatèn Tapin dumunung ana ing sisih tengah rada ngidul Provinsi Kalimantan Kidul, wewengkon ing sajeroning koordinat 2°32’43" – 3°043" Lintang Kidul lan 114°4613" – 115°3033" Bujur Wétan. Kabupatèn iki duwé jembar wewengkon 2.700.82 km 2 lan sing ndunungi cacahé 141.266 jiwa 2000.

                                     

2. Suku bangsa

Suku bangsa ing Kabupatèn Tapin ya iku:

  • Suku Sunda: 1.244 jiwa
  • Suku Mandar: 1 jiwa
  • Suku Bukit: 112 jiwa
  • Wong Jawa: 21.727 jiwa
  • Suku Banjar: 114.265 jiwa
  • Liyané: 2.503 jiwa
  • Suku Bugis: 106 jiwa
  • Suku Madura: 1.296 jiwa
  • Suku Bakumpai: 12 jiwa