Back

ⓘ Jaringan




                                               

Jaringan

Kanggé kagunan sanès saking, mangga mriksani. Jaringan sajeroning biologi iku sakumpulan sèl kang duwé wangun lan fungsi kang padha. Jaringan-jaringan kang béda-béda bisa makarya bebarenganuntuk sawijining fungsi fisiologi kang padha mbentuk organ. Jaringan disinaoni ing cawang biologi kang dijenengi histologi, déné cawang biologi kang nyinaoni owah-gingsiré wangun lan fungsi jaringan sajeroning gayutané karo lelara iku diarani histopatologi. Jaringan diduwèni déning organisme kang wis duwé pembagéyan tugas kanggo saben golongan sèl-sèlé. Organisme mawa talus, kaya déné alga "ganggang" lan ...

                                               

Jaringan epitel

Èpitèl saking témbung èpi ingkang tégésipun ing ènggal lan thele ingkang tégésipun tutuk, jaringan èpitèl saking spesialisasi lapisan èktodérm.dipununduh Tanggal 1 Oktober 2012. Jaringan èpitèl inggih punika kapèrang saking sèl-sèl kasusun ing lembaran-lembaran. Saking lembaran punika saking satunggal lapisan utawi langkung. Lembaran punika ngélapisi utawi nutupi permukaan jawi slira utawi ngelapisi permukaan rongga ing salira. Jaringan èpitèl gadahi mupangat dados pelindung jaringan ing ngandap saking kerusakan amérgi gèsèkan mèkanis, radiasi ultraviolèt utawi serangan baktèri. Mupangat s ...

                                               

Floem

Floem utawa pambuluh tapis ya iku jaringan pangangkut sajeroning tuwuhan mawa pambuluh kang mupangaté sajeroning transportasi asil fotosintesis, mligi gula sukrosa, lan warna-warna metabolit liyané saka godhong tumuju pérangan-pérangan awak ing tuwuhan liyané, kaya ta watang, oyot, kembang, woh, wiji, lan umbi. Prosès kadadéan transpor uga mau minangka translokasi. Godhong didadèkaké sumber fotosintat, éwadéné organ liya didadèkaké tampungané. Arah lakuné dat sajeroning pambuluh tapis misah saka pambuluh kayu.

                                               

Peruté

Piranti router utawi wonten ing basa Inggris kawéntar kanthi nama Router punika kalebet salah satunggaling piranti jaringan komputer ingkang ngirim paket data liwat jaringan utawi internèt kanggé ingkang dipuntuju, nglampahi prosès ingkang kawéntar kanthi sebutan routing. Prosès peruté punika kadadéan wonten ing lapisan 3 inggih punika lapisan jaringan kados Internet Protokol saking stack protokol pitung laping OSI. Peruté utawi router punika ginanaipun kanggé ngubungaken kalih utawi langkung jaringan kanggé nglajengaken data saking jaringan ingkang satunggal dumugi jaringan sanèsipun. Rou ...

                                               

Xilem

Pembuluh kayu utawa xilèm punika salah satunggaling saking kalih kelompok mliginipun jaringan pembuluh ingkang dipungadahi déning tanèman berpembuluh. Pembuluh kayugadahi fungsi nyalurkè zat bahan fotosintèsis saking oyot ing godong. Pembuluh kayu méénika saluran utami kanggé transportasi toya kaliyan sadaya substansi ingkang terlarut ing dalem saking oyot nuju ing pérangan sanès tanéman, mliginipun godong. Kayu kabéntuk mliginipun saking kempalan pémbuluh kayu. Gerakan toya ing xilèèm asifat pasif amérgi xilèm kasusun saking sèl-sèl mati ingkang ngayu ngélampahi lignifikasi, pramila xilèm ...

                                               

Durum

Durum gandum, uga disebut pasta gandum utawa gandum macaroni, punika tetraploid spesies gandum. Iku spesies paling lestarekake liya saka gandum sawise gandum umum, senajan nggantosi mung 5% kanggo 8% saka produksi gandum global. Iki digawe kanthi pilihan gawean galur gandum emmer sing dijinengi biyen sing ditanam ing Eropa Tengah lan Timur Dekat udakara 7000 SM, sing ngembangake bentuk wuda, bebas-threshing. Kaya dene emmer, gandum durum diwadhahi. Iki minangka gandum utama sing tuwuh ing Timur Tengah. Durum ing basa Latin tegese "hard", lan spesies iki paling angel saka kabeh gandum. Iki ...

                                               

Lenga iwak

Minyak iwak minangka minyak sing asale saka jaringan iwak sing berminyak. Minyak iwak ngemot asam lemak omega-3 asam eicosapentaenoic lan asam docosahexaenoic, prekursor eicosanoid tartamtu sing dikenal bisa nyuda peradangan ing awak lan ningkatake hypertriglyceridemia. Wis sawetara kontroversi ing taun-taun pungkasan babagan peran minyak iwak ing penyakit kardiovaskular, kanthi analisis meta anyar duwe kesimpulan sing beda babagan dampak potensial kasebut. Bukti sing paling janjeni ndhukung suplemen kanggo nyegah pati jantung. Minyak iwak lan asam lemak omega-3 uga wis ditliti ing macem-m ...

                                               

Tokyo Disney Resort

Tokyo Disney Resort yaiku taman hiburan lan resort liburan sing ana ing Urayasu, Chiba, Jepang, ing sisih wetan Tokyo. Diduweni lan dioperasikake dening the Oriental Land Company kanthi lisensi saka The Walt Disney Company. Resor iki dibukak tanggal 15 April 1983, dadi taman hiburan tunggal, nanging dikembangake dadi resor kanthi rong taman hiburan, papat hotel Disney, enem hotel non-Disney, lan kompleks perbelanjaan. Tokyo Disneyland yaiku taman hiburan Disney kaping pisan sing dibukak ing njaba Amerika Serikat.

                                               

Tudhung klitoris

Ing anatomi manungsa wanita, tudhung klitoris minangka kulit sing ngubengi lan nglindhungi glans klitoris; uga nutupi bageyan njaba klitoris. Tudhung klitoris minangka bagean saka labia minora lan minangka homologis kulup ing alat kelamin lanang. Tudhung klitoris kasusun saka jaringan mukcocutaneous; jaringan iki ana ing antarane mukosa lan kulit, lan bisa uga duwe pengaruh imunologis amarga bisa dadi titik mlebu vaksin mukosa. Tudhung klitoris uga penting ora mung kanggo nglindhungi klitoris, nanging uga kanggo kasenengan seksual, amarga tudhung klitoris kalebu jaringan erogen sing sensitip.

                                               

Daérah Operasi I Jakarta

Daerah Operasi I Jakarta utawa disingkat Daop 1 Jakarta utawa Daop I JAK mrupakan Daerah Operasi kaleh wilayah sing mbentang seka Setatsiyun Merak ning Banten ngasi Setatsiyun Cikampek ing Jawa Kulon nglintasi setatsiyun-setatsiyun ing wilayah DKI Jakarta, Banten, Bogor, Kutha Depok, Sukabumi, Tangerang, lan Karawang ing Jawa Kulon. Daop I Jakarta mrupakan daerah operasi pertama kali sing entuk Sepur Stainless Steel yaiku Sepur Argo Parahyangan Tambahan. Liane iku, Daop I Jakarta mrupakan siji-sijine Daop sing nglayani lelungan KRL Commuter Line sing dioperasikake PT KAI Commuter Indonesia ...

                                               

Skema anggur

Anggur minangka salah sawijining jinis minuman beralkohol sing biasane digawe saka jus anggur sing difermentasi. Keseimbangan kimia alami saka anggur iku bisa difermentasi tanpa ditambah gula, asam, enzim utawa nutrisi liyane. Anggur diprodhuksi kanthi nyemprot anggur sing digremuk nggunakake macem-macem jinis ragi. Ragi ngonsumsi gula sing ditemokake ing anggur lan diowahi dadi alkohol. Varietas anggur lan galur ragi sing beda-beda digunakake gumantung karo jinis anggur sing diproduksi. Anggur kalebu bahan-bahan ing ngisor iki: Etanol – jinis alkohol sing ditemokake ing omben-omben alkoho ...

                                               

Quorn

Quorn minangka produk pengganti daging sing asale saka Inggris lan didol utamane ing Eropa, nanging kasedhiya ing 14 negara. Quorn didol minangka bahan masak lan minangka pengganti daging sing digunakake ing macem-macem panganan sing wis dikemas. Kabeh panganan Quorn ngemot mycoprotein minangka bahan, sing asale saka jamur Fusarium venenatum. Ing umume produk Quorn, budaya jamur dikeringake lan dicampur karo albumen endhog, sing dadi bahan pengikat, banjur disetel karo tekstur lan ditekan kanthi maneka warna. Formulasi vegan uga ana sing nggunakake protein kentang minangka pengikat tinimba ...

                                     

ⓘ Jaringan

  • kaya déné artropoda: jaringan epitelium, jaringan pengikat, jaringan penyokong, lan jaringan saraf. Jaringan epitelium. Jaringan kang disusun déning lapisan
  • Kartu nètwork utawi kartu jaringan Inggris: Network Interface Card kasingkat NIC utawi network card inggih punika kartu ingkang ginanipun kanggé ngubungaken
  • Jaringan Epitel Èpitèl saking témbung èpi ingkang tégésipun ing ènggal lan thele ingkang tégésipun tutuk, jaringan èpitèl saking spesialisasi lapisan èktodérm
  • Situs jaringan Inggris: website utawa situs yaiku pirang - pirang kaca web kang duwé topik kang gathuk, ana uga kang diwènèhi berkas - berkas gambar, video
  • Jaringan iku sakumpulan sèl kang duwé rupa lan fungsi padha. Jaringan ing kéwan iku ana: Jaringan épitèl, jaringan iki duwé fungsi kanggo ngelapisi bolongan
  • Jaringan Méristem ya iku jaringan aktif kang ngasilna sél - sél anyar kanggo pertumbuhan saéngga tuwuhan bisa dadi gedhé. Thukulé tuwuhan cilik dadi gedhé
  • Jaringan Dalan Gedhé Asia utawa Asian Highway Network dikenal minnagka Great Asian Highway iku sawijining proyèk gotongroyong antara nagara - nagara ing
  • srengéngé kanggo fotosintesis. Lumrahé wernané ijo amarga ing kana ana jaringan kang paling akèh ngandhut klorofil. Godhong wujud organ tetuwuhan kang
  • AllMovie aran sadurungé: All Movie Guide iku situs jaringan layanan panuntun online sing isiné katerangan - katerangan bab filem, acara télévisi, lan aktor - aktoré
  • Facebook iku situs jaringan mungguhing jejaring sosial kang diluncuraké tanggal 4 Fèbruari 2004 lan diyasa Mark Zuckerberg, lulusan Harvard lan manten
Kulup
                                               

Kulup

Kulit kulup yaiku lipatan jaringan otot alus, saluran pembuluh getih, saraf, kulit, lan bagean membran lendhut saka palanangan sing nutupi lan nglindhungi zakar glans lan meatus urin. Kulup iku seluler, cukup dawa, lan tumindak minangka pelumas alami. Kulup uga diterangake minangka prepuce, istilah sing luwih jembar kanthi teknis sing uga kalebu tudhung klitoris ing wanita, kulup kasebut kanthi homologis embrio.