Back

ⓘ Robert Hooke




Robert Hooke
                                     

ⓘ Robert Hooke

Robert Hooke, FRS iku èlmuwan polymath Inggris kang mainaké peran wigati sajeroning révolusi ilmiah, liwat makarya eksperimen lan teoretis.

Dilahiraké ing Freshwater ing Pulo Wight, Hooke nampa pendhidhikan wiwitanal ing Sekolah Westminster. Taun 1653, Hooke olèh panggonan ing Christ Church, Oxford. Ing kéné Hooke ketemu Robert Boyle, lan olèh pagawéan dadi asistené.

                                     

1. Pranala njaba

  • Hooke Timeline
  • "Lost manuscript found in cupboard", The Guardian
  • Robert Boyle and Robert Hooke
  • "Robert Hooke – the face of Englands Leonardo?", Institute of Physics
  • Roberthooke.org.uk
  • Karya-karya Robert Hooke
  • Englands Leonardo lecture
                                     
  • University of London Stanford Encyclopedia of Philosophy entry Robert Boyle and Robert Hooke The Robert Boyle Science Room At Lismore Heritage Centre
  • 1647 Blaise Pascal 1623 - 1662 Christiaan Huygens 1629 - 1695 Robert Hooke 1635 - 1703 Sir Isaac Newton 1642 - 1727 Henry Cavendish 1731
  • 1500 pangempalan tuwuhan ing sadaya dunya. 1665 Penemuan sel olèh Robert Hooke Inggris nglampahi mikroskop. 1800 Nikolai I. Vavilov nyiptaaken paneletian