Back

ⓘ Anton van Leeuwenhoek




Anton van Leeuwenhoek
                                     

ⓘ Anton van Leeuwenhoek

Antonie Philips van Leeuwenhoek iku èlmuwan Walanda sing asalé saka Delft. Anton sinebut "Bapak Biologi", lan dianggep dadi mikrobiolog pisanan. Anton misuwur amarga ngembangaké mikroskop lan kontribusiné marang madegé mikrobiologi. Panjenengané wong pisanan sing bisa ndeleng, ngamati lan mratélakaké organisme sèl tunggal.

                                     

1. Pranala njaba

  • Biografi daring Walanda
  • Makalah retrospektif tentang si Leeuwenhoek diteliti oleh Brian J. Ford.
  • Situs web koneksi Vermeer
  • Karyané Antoni van Leeuwenhoek ing Project Gutenberg
  • University of California, artikel Berkeley tentang Van Leeuwenhoek
                                     
  • kang diarani kista. Èlmuwan sepisanan kang nyinaoni protozoa yaiku Anton van Leeuwenhoek Sawatara jinis protozoa kang wujud baktèri bisa njalari lelara
  • asalé saka tembung Latin cellulae kang tegesé kamar - kamar cilik Anton van Leeuwenhoek nglakokaké akèh pangamatan marang benda - benda lan jisim - jisim renik