Back

ⓘ Kabupatèn Barito Kidul




Kabupatèn Barito Kidul
                                     

ⓘ Kabupatèn Barito Kidul

Kabupatèn Barito Kidul iku kabupatèn ing Provinsi Kalimantan Tengah, Indonésia. Kutha krajan kabupatèn iki dumunung ing Buntok, kabupatèn iki nduwè sesanti Dahani Dahanai Tuntung Tulus, kang artiné: slamet, santosa, adil lan makmur nganti sak terusé.

                                     

1. Géografi

Kabupatèn Barito Kidul dumunung ana ing sisih Kulon Provinsi Kalimantan Tengah. Kabupatèn iki duwé jembar wewengkon 8.830.00 km2, ing sajeroning koordinat 1°20 - 2°35 Lintang kidul lan 114° - 115° Bujur wétan.

Kacamatan

Kabupatèn iki nduwè 6 kacamatan, yaiku:

  • Karau Kuala
  • Dusun Hilir
  • Dusun Lor
  • Dusun Kidul
  • Gunung Bintang Awai
  • Jenamas
                                     

2. Padunung

Okèhé kang ndunungi miturut proyeksi kanggo taun 2007 yaiku 124.250 jiwa, kang ndunungi lanang okèhé 63.263 jiwa lan kang wedhok okèhé 60.987 jiwa.

  • Kacamatan kang paling okèh kang ndunungi yaiku Dusun Kidul, okèhé 67.488 jiwa.
  • Kacamatan kang paling arang kang ndunungi yaiku Dusun Kidul, padheté 8.1 jiwa/km 2.
  • Kacamatan kang paling padhet kang ndunungi yaiku Dusun Kidul, padheté 25.6 jiwa/km 2.
  • Kacamatan kang paling sithik kang ndunungi yaiku Jenamas, okèhé 2.672 jiwa.
                                     
  • Jenamas iku kacamatan ing Kabupatèn Barito Kidul Provinsi Kalimantan Tengah, Indonésia. Kacamatan iki duwé jembar 1.099, 00 km2 lan okèhé kang ndunungi
  • Dusun Hilir iku kacamatan ing Kabupatèn Barito Kidul Provinsi Kalimantan Tengah, Indonésia. Kacamatan iki duwé jembar 2.065, 00 km2 lan okèhé sing ndunungi
  • Karau Kuala iku kacamatan ing Kabupatèn Barito Kidul Provinsi Kalimantan Tengah, Indonésia. Kacamatan iki duwé jembar 1.099, 00 km2 lan okèhé sing ndunungi
  • Dusun Lor iku kacamatan ing Kabupatèn Barito Kidul Provinsi Kalimantan Tengah, Indonésia. Kacamatan iki duwé jembar 1.196, 00 km2 lan okèhé sing ndunungi
  • Babai iku siji désa ing Kacamatan Karau Kuala, Kabupatèn Barito Kidul Provinsi Kalimantan Tengah, Indonésia. Pemkab Barito Kidul BPS Kalteng
  • Jenamas, Kabupatèn Barito Kidul Provinsi Kalimantan Tengah, Indonésia. Kacamatan Jenamas sajeroning angka taun 2007, Tabel 3.1 Pemkab Barito Kidul BPS Kalteng
  • Jenamas, Kabupatèn Barito Kidul Provinsi Kalimantan Tengah, Indonésia. Kacamatan Jenamas sajeroning angka taun 2007, Tabel 3.1 Pemkab Barito Kidul BPS Kalteng
  • Jenamas, Kabupatèn Barito Kidul Provinsi Kalimantan Tengah, Indonésia. Kacamatan Jenamas sajeroning angka taun 2007, Tabel 3.1 Pemkab Barito Kidul BPS Kalteng
  • Jenamas, Kabupatèn Barito Kidul Provinsi Kalimantan Tengah, Indonésia. Kacamatan Jenamas sajeroning angka taun 2007, Tabel 3.1 Pemkab Barito Kidul BPS Kalteng
  • Kabupatèn Barito Wétan iku kabupatèn ing Provinsi Kalimantan Tengah, Indonésia. Kutha krajan kabupatèn iki dumunung ing Tamiyang Layang, kabupatèn iki
  • Kabupatèn Barito Lor iku kabupatèn ing Provinsi Kalimantan Tengah, Indonésia. Kabupatèn Barito Lor dumunung ana ing sisih Lor - Wétan Provinsi Kalimantan
  • Dusun Kidul iku kacamatan ing Kabupatèn Barito Kidul Provinsi Kalimantan Tengah, Indonésia. Kacamatan iki duwé jembar 1.829, 00 km2 lan okèhé sing ndunungi