Back

ⓘ Proyèk Manhattan




                                               

Kreteg Brooklyn

Kreteg Brooklyn ya iku salah sijining kreteg suspensi tuwa dhéwé ing Amérikah Sarékat. Rampung diyasa ing taun 1883, kreteg iki nyambungake borough Manhattan lan Brooklyn ing New York City ngliwati Sungai East. Kanthi rentangan utama dawane Cithakan:Ft to m, kreteg iki dadi kreteg suspensi paling dawa ing donya wiwit dibukak nganti taun 1903, sarta kreteg suspensi kabel baja kapisan. Ing wiwitan duwé jeneng Kreteg New York lan Brooklyn, kreteg iki diparingi sesebutan Kreteg Brooklyn ing layang kanggo editor Brooklyn Daily Eagle surya 25 Januari 1867, lan diparingi jeneng iku déning pamarén ...