Back

ⓘ Lair 1810




                                               

Frédéric Chopin

Frédéric François Chopin inggih punika salah satunggaling komposer saha minangka satunggaling pianis virtuose saking Żelazowa Wola, Polen, ingkang miyos wonten désa Zelazowa Wola, caket kaliyan kitha Warsawa, Polen ing tanggal 1 Maret 1810 saha séda ing tanggal 17 Oktober 1849 nalika yuswanipun 39 taun). Piyambakipun inggih misuwur minangka salah satunggaling musisi romantik ingkang paling ageng. Bapakipun Frederic Chopin inggih punika minangka satunggaling ekspatriat Prancis lan ibunipun inggih ingkang asalipun saking Polen.

                                     

ⓘ Lair 1810

  • Dasawarsa 1810 - an iku kaurut saka taun 1810 nganti 1819.
  • Elizabeth McCardle Johnson lair ing Greeneville, Tennessee, 4 Oktober 1810 pati 15 Januari 1876 ing umur 65 taun minangka Ibu Nagara Amérikah Sarékat
  • désa Zelazowa Wola, caket kaliyan kitha Warsawa, Polen ing tanggal 1 Maret 1810 saha séda ing tanggal 17 Oktober 1849 nalika yuswanipun 39 taun Piyambakipun
  • utawi dipuncekak K.G.P.A.A. Mangkunagara IV punika miyos ing taun 1810 saha kaparingan asma Radèn Mas Sudira. Ingkang rama asma K.P.H. Hadiwijaya
  • Theodor Schwann 7 Desember 1810 11 Januari 1882 iku sawijining fisiolog saka Jerman. Akèh kontribusiné ing babagan biologi kalebu tuwuhing téori sèl
  • Kasultanan Ngayogyakarta sing jumeneng nata sajeroning rong périodhe, yaiku taun 1810 1811 lan 1812 1814. M.C. Ricklefs. 1991. Sajarah Indonesia Modern terj
  • Milénium ping 2 Abad: Abad ping 18 Abad ping 19 Abad ping 20 Dasawarsa: 1790 - an 1800 - an 1810 - an 1820 - an 1830 - an Taun: 1807 1808 1809 1810 1811 1812 1813
  • William Martin 1767 31 Mèi 1810 inggih punika satunggaling naturalis lan palaeontolog ingkang paring pamanggih bilih ngèlmu kawruh kedah ngginakaken
  • ingkang ngasta jumeneng nata tigang periodhe, inggih punika antawis taun 1792 - 1810 1811 - 1812, lan 1826 - 1828. Pratélan ratu Mataram Anyar Kasultanan Ngayogyakarta
  • lair 1740 7 Maret Jacques Villeré, Gubernur Kréol Kapisan Louisiana lair 1761 17 Maret Laurent de Gouvion Saint - Cyr, marsekal Prancis lair 1764
  • sapérangan gedhé Kapuloan Hawai i lan resmi ngadegaké Kraton Hawai i taun 1810 Sarana nyekuthoni panguwasa koloni ing laladan Pasipik, Kaméhaméha bisa
Eliza McCardle
                                               

Eliza McCardle

Elizabeth McCardle Johnson minangka Ibu Nagara Amérikah Sarékat angka 22 lan minangka garwa saka Andrew Johnson, présidhèn Amérikah Sarékat angka 17. Andrew Johnson ngendika manawa garwané akèh jasané amarga ngajari maca lan nulis tanpa nedha pawiyatan sekolahan formal. McCardle nyengkuyung banget karir pulitik garwané. Johnson nikah kaliyan garwané tanggal 5 Mèi 1827 nalika panjenengané yuswané 18 taun lan Eliza yuswané 16 taun.

Paus Leo XIII
                                               

Paus Leo XIII

Paus Leo XIII punika ngasta kalungguhan Paus Gréja Katulik Roma antawis taun. Panjenenganipun asma aslinipun Gioacchino Vincenzo Raffaele Luigi Pecci. Panjenenganipun nampi gelar Paus Rosario sasampunipun nerbitaken sewelas serat ènsiklik prakawis Sembayangan Rosario.