Back

ⓘ Kebon botani




                                               

Kebon botani

Kebon botani iku sawijining lahan sing ditanduri wiwitan warna-warna dienggo koleksi, panalitèn, lan konservasi ex-situ. Selain iku, kebon iki uga digawé kanggo sarana wisata lan pendidikan marang pengunjung. Arboretum iku semacam kebun botani sing ngoleksi wiwitan. Ing sak jeroné kebon iki, wiwitan koleksi dipelihara lan diwènèhi keterangan jenenge uga informasi-informasi liyané sing berguna marang pengunjung. Biasane ing kebon iki uga duwé pabukon lan herbarium. Keduanya diperluake kanggo panalitèn lan dokumentasi. Identifikasi/klasifikasi iku hal sing umum dilakuake ing kebun botani. Ke ...

                                               

Kebon Botani Aarhus

Kebon Botani Aarhus iku sawijining kebon botani sing manggon ing kutha Aarhus, Denmark. Kebon botani iki dumunung ing pérangan Lor saka kutha tuwa sing uga dadi déea musiyum ing udara terbuka sing diadegaké ing taun 1875. Kebun iki uga nyadiakake panggonan panelitèn kanggo éeon spésies tuwuhan. Kabèh tuwuhan iku diwènèhi label ing basa Denmark lan basa Latin. Kebon botani iki uga duwé taman dolanan kanggo bocah-bocah lan uga panggonan sing populèr tumrap para siswa sekolah, sarta uga duwé sawatara omah kaca kanggo tetuwuhan laladan tropis lan yèn diperlokaké, ana uga tur kanggo ngenali luw ...

                                               

Kebon Botani Ballarat

Kebon Botani Ballarat iku sawijining kebon botani sing dumunung ana ing pérangan kulon pasisir saka papan wisata Tlaga Wendouree, ing Ballarat, Victoria, Australia, sing duwé jembar 40 hektar lan dipébrang dadi 3 laladan yang béda-béda. Pérangan tengahée njupuk modhèe éra jaman Victorian. Bagéin liyané ya iku taman kabuka sing kerep dikenal kanthi jejuluk North dan South Gardens. Kebon iki lagi baé ngrayakake ambal warsa sing kaping 150 taun utawa sing dikenal kanthi istilah sesquicentenary, ing taun 2007. Kebon iki uga duwé konservasi omah kaca sing gedhé, monumèn Perang Donya II lan sawi ...

                                               

Kebon Botani Bogotá

Kebun Botani Bogotá, sing uga ditepungi kanthi jeneng Kebun Botani José Celestino Mutis, iku kebon botani sing gedhé dhéwé sing ana ing nagara Kolombia, sing persis-é ana ing kutha Bogotá. Kebon iki duwé omah kaca sing nyimpen sawenèh tuwuhan saka kabèh tlatah Kolombia, sing saka dhataran dhuwur utawa dataran endhèk. Koleksiné sing misuwur ya iku kumpulan kembang-kembang saka tlatah Amazon lan Palma de cera, uwit nasional Kolombia. Kolèksi-kolèksi liyané ya iku AmazonianVictoria Regia waterlily, Magnolia, Oak lan Pine. Kebon iki, sing dikelola déning pamaréntahan Bogotá, uga duwé grojogan ...

                                               

Kebon Botani Bukares

Kebon Botani Bukares, iku sawijining kebon botani nduk kutha Cotroceni, ora adho saka Bukares, Rumania. Kebon iki duwé jembar 17.5 hektar, kalebu ning njeroné ana omah kaca sing jembaré 4.000 m², lan duwé koleksi ora kurang saka 10.000 spésies taneman. Kebon botani ing Bukares, diwiwiti saka taun 1860, sing dibangun ana ing area Universitas Kedhokteran dan Farmasi Carol Davila. Direktur pertamané ya iku seorang botanis, jenengé Ulrich Hoffmann, lan enam taun sak bare digantiké ambek Dimitrie Grecescu. Kebun iki lagi waé dipindahake ana ing pernahé sing saiki padha taun 1884 olèh Dimitrie B ...

                                               

Kebon Botani Tropenburg

Kebon Botani Trompenburg iku sawijining kebon botani sing manggon ing kutha Rotterdam, Walanda, sing isiné tuwuhan woody lan uga tuwuhan herbaceous. Kebon botani iki jembaré 7 hektar lan manggon pas 4 mèter sak ngisoré lumahing segara, saéngga sawijining sistim kanal dipatrapna kanggo nggaringaké areané. Kebun botani iki diwiwiti ing abad angka 19, lan wiwit taun 1958 dibukak kanggo sapa waé kanthi bayar sethithik. Kebon botani iki uga duwé sawatara jinis tuwuhan nasional nagari Walanda, kaya ta Conifers, Quercus, Fagus, Rhododendron, Ligustrum, Rodgersia lan Hosta.

                                               

Kebon Botani Ene’io

Kebon Botani Ene’io iku sawijing kebon botani ing nagara Tonga lan minangka sing pisanan ing kana. Kebon iki duwé kolèksi sing paling akèh lan paling bervariasi ing Tonga. Kebon botani iki panggonané ana ing Vavau, 10 menit perjalanan saka Neiafu. Kebon iki jembaré 22 acre, sapérangan wujud kebon pribadi lan diwiwiti dibangun taun 1972 déoning Haniteli Fa’anunu. Minangka sawijining agronomis kanthi pengalaman ora kurang saka 38 taun ing babagan agrikultural 18 taun minangka Direktur Agriculture lan Makanan sajeroning Pamaréntahan Tonga, Fa’anunu nawakakén marang para pengunjung tur mirungg ...

                                               

Omah kaca

Omah kaca iku siji yasan kang dianggo ngingu tetuwuhan budidaya. Omah iki digawé saka bahan gelas utawa plastik. Dhèwèké dadi panas amarga ana radhiasi elektromagnètik kang asalé saka srengéngé kang manaské wit-witan, lemah, lan barang liyané ing sak njeroné yasan iki.

Kebon Botani Albury
                                               

Kebon Botani Albury

Kebon Botani Albury iku sawijining kebon botani sing manggon ing kutha Albury, New South Wales, Australia. Kebon botani iki diwiwiti saka taun 1877 lan minangka kebon botani percontohan ing wiwitan abad angka 19 lan angka 20. Kebon botani iki duwé jembar 4 hèktar lan duwé spesialisasi marang tuwuhan spésies alas tropis Australia. Kebon botani iki saiki dirumat déning pamaréntah kutha Albury lan kabèh éntuk mlebu tanpa mbayar.

Kebon Botani Auburn
                                               

Kebon Botani Auburn

Kebon Botani Auburn iku sawijining kebon botani sing ana ing kutha Auburn, New South Wales, Australia. Kebon iki diwiwiti taun 1977 lan jembaré 9.7 hektar. Ing njero kebon iki ana rong tlaga, grojogan lan kreteg sing diilèni banyu saka Kali" Duck River”. Saiki kebon botani iki dikelola déning pamaréntah kutha Auburn, sapa waé bisa mlebu nanging musti mbayar sethithik. Ing njero kebon iki, kuciwané ora ana ruangan pameran njeron ruang.

Kebon Botani Kalmthout
                                               

Kebon Botani Kalmthout

Kebon Botani Kalmthout iku sawijining kebon botani sing manggon ing kutha Kalmthout, Bèlgi. Kebon botani iki diwiwiti kanthi nandur uwit déning Charles Van Geert ing taun 1857. Ing taun 1986, kebon botani iki dadi duwèké pamaréntah provinsi Antwerp, Bèlgi lan kabuka kanggo sapa waé.

Kebon Botani Kraków
                                               

Kebon Botani Kraków

Kebun Botani Kraków utawa uga sing dikenal sebagai Kebun Botani Universitas Jagielloniann ya iku sebuah kebun botani nduk kutha Kraków lan didirikan sejak taun 1783. Kebun iki manggon nduk arah Wétan saka kutha tuwa Stare Miasto lan uga duwé jembar 9.6 hektar. Kebun iki uga duwéke Universitas Jagiellonian, lan kalebu lokasi sing duwé aji sajarah.