Back

ⓘ Batumi




                                               

Batumi

Batumi iku kutha pelabuhan ing pasisir Segara Ireng kang uga kutha krajan Ajaria - sawijining nagara republik otonomi ing pérangan kidul-kulon Georgia. Kutha manggon ing watara 20 km saka tapel wates Georgia- Turki. Kutha mawa iklim sub-tropis iki ngasilaké woh jeruk nipis lan godhong tèh. Salah siji sèktor industriné ya iku panyulingan lenga, galangan kapal, pangolahan panganan lan manufaktur ringan. Pipa lenga Baku-Tbilisi-Ceyhan kang merentang dawané 1.760 km ngliwati kutha iki. Jeneng "Batumi" manawa asalé saka tembung Yunani batkhos kang tegesé jero.

                                     

ⓘ Batumi

  • Batumi uga mau Batum utawa Batoum iku kutha pelabuhan ing pasisir Segara Ireng kang uga kutha krajan Ajaria - sawijining nagara republik otonomi ing
  • Kebun Botani Batumi Basa Géorgia: ბათუმის ბოტანიკური ბაღი iku sawijining kebon botani sing duwé jembar 111 hèktar, dumunung ora kurang 9 Km arah Lor
  • kutha lan 2 republik otonomi: Républik Otonomi: Abkhazia, Ajaria Kota: Batumi Chiatura, Gagra, Gori, Kutaisi, Poti, Rustavi, Sokhumi, Tbilisi, Tq ibuli
  • minangka pusat indhustri pariwisata ing wewengkon pesisir Georgia. Kutha Batumi Distrik Keda Distrik Kobuleti Distrik Khelvachauri Distrik Shuakhevi Distrik
  • Constanta, Yalta, Odessa, Sevastopol, Kerch, Novorossiysk, Sochi, Sukhumi, Batumi Trabzon, Samsun. Ahtopol Bulgaria Anapa Rusia Alupka Ukraina Alushta
  • kayu empuk utawa kayu sing kuwat. Pubesens Phyllostachys ing Taman Botani Batumi Alas pring ing Arashiyama Taman Nasional Serra dos Órgãos, Brasil Alas pring