Back

ⓘ Présidhèn Irak




                                               

Milenium ka-3

13 November 2009-Penayangan perdana filem layar lebar 2012 yang mencaritakan kiamat 2012. 11 Juni-11 Juli 2010-Pelaksanaan Piala Donya FIFA 2010. 7-29 Juni 2008-Pelaksanaan Euro 2008. 11 September 2001-Tragedi World Trade Center: penabrakan pesawat terbang marang gedhong World Trade Center lan The Pentagon. 9 Juni-9 Juli 2006-Pelaksanaan Piala Dunia FIFA 2006. 22 Dhésèmber 2012-Pungkasan ubengan kaping 5 Kalèndher Hitung Panjang. 8-24 Agustus 2008-Pelaksanaan Olimpiade Beijing 2008. 20 Maret-1 Mèi 2003-Invasi Irak 2003. 27 Juli-12 Agustus 2012-Pelaksanaan Olimpiade London 2012. 21 Dhésèmbe ...

                                               

Abolhassan Banisadr

Abol-hassan Banisadr minangka Présidhèn Iran pisanan wiwit Revolusi Iran 1979 lan jatoh Dinasti Pahlevi. Ing taun 1980, dhèwèké mbentuk pamaréntahan koalisi kanggo nguwasani Iran. Masae dheweke ditandhani dening krisis marang Amerika Serikat lan serangan Irak marang Iran. Dheweke didakwakake tanggal 21 Juni 1981 dening parlemen Iran amarga gerakane nglawan para ulama, dheweke ndhelik lan pindah ing Prancis. neng Prancis, piyambakipun nerusake studi lan ngajar ing Sorbonne. Sekitar taun 1970, dheweke nulis sacara ekstensif ing bidang politik lan ekonomi. Banjur dhèwèké gabung karo Khomeini ...

                                     

ⓘ Présidhèn Irak

  • Présidhèn Irak ing périodhe 16 Juli 1979 nganti 7 April 2005. Taun 2003, dhèwèké lèngsèr amarga Irak diinvasi wadya koalisi. Minangka pangarsa Irak lan
  • dipunwontenaken celak Alamogordo, New Mexico, AS. 1979 Saddam Hussein dados Présidhèn Irak nggantosaken Ahmed Hassan al - Bakr. 15 Juli 16 Juli 17 Juli Kalèndher
  • Kurdhistan Irak utawa sing resmi dijuluki Wewengkon Kurdhistan ing Irak Kurdhi: هه رێمی کوردستان salin aksara Herêmî Kurdistan déning konstitusi Irak ya
  • jiwa 2002 Tikrit misuwur dados papan panggènan miyosipun mantan présidhèn Irak Saddam Hussein. Sanèsipun punika, sapérangan anggota senior ingkang
  • dipunlantik dados wakil Présidhèn Konggrès Nasional Afrika. 1992 - Moldova dados anggota PBB 1995 - Yahoo dipundegaken. 2004 - Perang Irak miturut lapuran PBB
  • wonten ing filem Plane Crazy 1948 - Mesir, Transyordania, Lebanon, Suriah, Irak lan Arab Saudi nyerang Israèl. 14 Mèi - 15 Mèi - 16 Mèi Kalèndher kadadéan
  • pambrontak Kurdi ing wewengkon Irak lèr. sumber Ujung Koréa Ujung Koréa 4 - Présidhèn Koréa Kidul Roh Moo - hyun lan Présidhèn Koréa Lèr Kim Jong - il napakastani
  • Pakistan 909 km lan Afganistan 936 km ing wétan, Turki 500 km lan Irak 1.458 km ing kulan, lan perairan Lempongan Pèrsi lan Lempongan Oman ing
  • Hutu mejahi wolu turis ing Uganda. 2004 - Mohammed Bahr al - Uloum dados Présidhèn Irak 1780 - L.P.J. Burggraaf du Bus de Gisignies, Gubernur - Jendral Hindhia