Back

ⓘ Basa Hongaria




Basa Hongaria
                                     

ⓘ Basa Hongaria

Basa Hongaria utawa sajeroning basa saenggon ingaran Magyar iku minangka anak cabang basa-basa Fino-Ugrik. Dipituturaké déning 14 yuta jiwa, lan 10 yuta ing antarané urip ing Hongaria. Basa iki dituturaké ing kawasan-kawasan kaya Rumania, Slowakia, Austria, Serbia, Kroasia, Slovenia lan Ukraina.

Basa Hongaria saliyané dadi basa resmi ing Hongaria, uga dadi salah siji basa resmi ing Uni Éropah. Basa iki uga dadi salah siji basa resmi ing Vojvodina, Serbia lan diakoni sanadyan ora resmi ing Rumania.

                                     
  • Seremis Basa Ugrik Basa Hongaria Magyar Basa Mansi Vogul Basa Khanti Hanti Basa Samojed Basa Nyenyesi Basa Enyesi Basa Nganasan Pratélan basa miturut
  • Gendéra nasional Hongaria ya iku bendéra kang duwé telung wernalan dibagi dadi telung pérangan kanthi horisontal datar Wrnané kasusun saka abang, putih
  • lan Hongaria Basa iki dituturaké d ening luwih kurang 30 yuta wong kang kasebar ing Rumania, Moldova, Ukraina, Hongaria Bulgaria nganti Serbia. Basa - basa
  • Pratélan nagara Komunikasi ing Hongaria Transportasi ing Hongaria Militer ing Hongaria Hubungan Luar Negeri Hongaria Situs Presiden Honggari Situs Perdhana
  • Basa Slowakia iku basa Slavik Kulon sing dituturaké watara 6 yuta wong ing Slowakia lan uga ing Ceko, Kanada, Hongaria Polen, Rumania, Ukraina lan Amérikah
  • Subotica Basa Serbia: Суботица, Subotica, listen  pitulung info Basa Hongaria Szabadka iku kutha lan munisipalitas ing Serbia sisih lor, ing provinsi
  • ing Hongaria lan minangka salah siji saka limang punjer regional utama. Ing basa liya: Basa Kroasia: Jura, Dura, Vjura, Basa Jerman: Raab, Basa Slowak:
  • ing Tiszabecs sabanjuré dadi tapelwates antara Slowakia lan Hongaria ngliwati Hongaria banjur mlebu Kali Danube ing Vojvodina tengah ing nagara Serbia
  • Hongaria dadi punjer regional tlatah kidul - wétan Hongaria lan kutha krajan county Csongrád. Jeneng Szeged mbokmanawa asal saka tembung basa Hongaria
  • Bratislava a tuwa mãe de 4 basa Hongaria Pozsony, basa Latin: Posonium Bratislavia iku kutha krajan Slowakia. Kutha iki dumunung ing pinggir Kali Donau
  • Basa Hungaria: gulyás yaiku salah sawijining sup daging lan sayuran sing biasane dibumbui karo paprika lan rempah - rempah liyane. Asal saka Hongaria