Back

ⓘ Dhaptar tandha kaurmatan ing Indonésia




Dhaptar tandha kaurmatan ing Indonésia
                                     

ⓘ Dhaptar tandha kaurmatan ing Indonésia

Ing ngisor iki pratélan tandha kaurmatan sing diwetokaké déning pamaréntah Republik Indonesia. Jeneng-jeneng gelar utawa pakurmatan wujud medhali sarta piagam lumrahé nganggo basa Sangskreta, nanging naknané kurang luwih wis cetha. Pratélan iki antarané miturut Kamus Besar Bahasa Indonesia taun 1997 sing diurut miturut abjad.

                                     

1. Derajat tandha kaurmatan

Tandha kaurmatan Bintang luwih dhuwur derajaté tinimbang Satyalancana. Urutan kanthi nomer cilik iku luwih dhuwur saka nomer sing luwih gedhé. Tandha kaurmatan iki dianugerahaké marang wong sawong perorangan.

                                     

2. Bintang

  • Bintang Yudha Dharma Nararya
  • Bintang Budaya Parama Dharma
  • Bintang Mahaputra Nararya
  • Bintang Yudha Dharma Utama
  • Bintang Garuda/Medali Sewindu Angkatan Perang Republik Indonesia
  • Bintang Republik Indonesia Adipradana
  • Bintang Jasa Pratama
  • Bintang Jasa Nararya
  • Bintang Kartika Eka Paksi Utama/Bintang Jalasena Utama/Bintang Swa Bhuwana Paksa Utama/Bintang Bhayangkara Utama
  • Bintang Republik Indonesia Nararya
  • Bintang Republik Indonesia Pratama
  • Bintang Kartika Eka Paksi Pratama/Bintang Jalasena Pratama/Bintang Swa Bhuwana Paksa Pratama/Bintang Bhayangkara Pratama
  • Bintang Sakti, Bintang Dharma/Bintang Gerilya/Bintang Jasa Utama
  • Bintang Republik Indonesia Adipurna
  • Bintang Republik Indonesia Utama
  • Bintang Mahaputra Utama
  • Bintang Kartika Eka Paksi Nararya/Bintang Jalasena Nararya/Bintang Swa Bhuwana Paksa Nararya/Bintang Bhayangkara Nararya
  • Bintang Yudha Dharma Pratama
  • Bintang Mahaputra Adipradana
  • Bintang Mahaputra Pratama
  • Bintang Mahaputra Adipurna

Cathetan: Bintang Mahaputra, Bintang Jasa lan Bintang mirunggan Angkatan wis dijabaraké miturut urutan lan tingkatané.

                                     

3. Satyalancana

  • Satyalancana Satya Dasawarsa
  • Satyalancana G.O.M III
  • Satyalancana Teladan
  • Satyalancana Karya Satya
  • Satyalancana Perang Kemerdekaan I
  • Satyalancana G.O.M VII
  • Satyalancana Jasadharma Angkatan Laut
  • Satyalancana Prasetya Pancawarsa
  • Satyalancana Wira Dharma
  • Satyalancana Jana Utama
  • Satyalancana G.O.M VIIII atau Satyalancana Dharma Phala
  • Satyalancana Karya Bhakti
  • Satyalancana Wira Karya
  • Satyalancana Ksatriya Tamtama
  • Satyalancana G.O.M II
  • Satyalancana G.O.M I
  • Satyalancana G.O.M IX atau Satyalancana Raksaka Dharma
  • Satyalancana G.O.M VI
  • Satyalancana G.O.M IV
  • Satyalancana Yuda Tama
  • Satyalancana Peristiwa Derajat/tingkat satyalancana peristiwa satu dengan peristiwa lainnya ya iku sama.
  • Satyalancana Kebudayaan
  • Satyalancana Penegak
  • Satyalancana Kesetiaan
  • Satyalancana G.O.M V
  • Satyalancana Perang Kemerdekaan II
  • Satyalancana Dwija Sistha
  • Satyalancana Bhakti


                                     

4. Pranala njaba

  • Gambar Tanda Kehormatan Indonesia Sumber TNI
  • Gambar Tanda Kehormatan (Sumber Sekretariat Nagara Republik Indonesia
  • Macam-macam Tanda Kehormatan, Tanda Kualifikasi/Kemahiran Korps dan Cara Pemakaiannya