Back

ⓘ Perkembangan biologi




                                               

Penyakit Huntington

Lelara Huntington, chorea Hunting utawi chore mairo inggih punika pényakit ingkang nyérang. éenyakit punika dipunsbéapakeé déning faktor gènètika, saéngga saged dipunwarisakén saking bapak ibu déning putranipun. Pényakit punika jangkiti kira-kira 1 saking 20.000 jiwa ing Èropa Barat lan 1 saking 30.000 ing Amèrika Sérikat. Penyakit Huntington utawi huntington’s disease, pényakit dègénérasi sistém saraf, sipunsébapakén déning alel domina letal ingkang botén gadhah èfèk fènotipik ingkang gamblang. Pényakit Huntington inggih punika gangguan dégénérasi saraf katurunan progrèsif ingkang dipunta ...

                                               

Stretford

Stretford inggih menika satunggaling kitha ing Trafford, Greater Manchester, ing nagari Inggris. Mapan ing antawisipun Lèpèn Mersey kaliyan Terusan Baita Manchester, tebihipun 6.2 km arah kilèn-kidul saking punjering Kitha Manchester, 4.8 km arah kidul saking Kitha Salford, lan 6.8 km arah lèr-wètan saking Altrincham. Stretford mapan jèjèran kaliyan Kitha Chorlton-cum-Hardy ing sisih wétanipun, lan Kitha Urmston ing sisih kilèn, Salford ing sisih lèr, lan Sale ing sisih kidul. Kanal Bridgewater nyigar lan mérang kitha wau. Duk nguni ing Lancashire, wekdal abad kaping 19, Stretford menika k ...

                                     

ⓘ Perkembangan biologi

  • nginggil, biologi ugi nyinaoni prakawis - prakawis ing ngandhap kanthi cabang èlmunipun piyambak - piyambak, inggih punika: biologi perkembangan developmental
  • iku siji eukariota diploid multisel sajeroning tahap paling awal saka perkembangan Sajeroning organisme kang tangkar tumangkar kanthi seksual, nalika siji
  • jinis sèl liya. Panalitèn biologi sèl gegandhèngan raket karo génétika, biokimia, biologi molekular, lan biologi perkembangan Protein disintesis déning
  • dhèskripsi gegandhèngan antarané biokimia, biologi molekular, lan génétika bisa dipirsani ing artikel biologi molekular Biokimia wujud èlmu sing nyinaoni
  • manungsa. Karyané dadi dhasar kanggo cawang biologi kang wigati saiki ya iku mikrobiologi. Perkembangan mikroskop suwéné mèh 200200 taun sabanjuré wis
  • Metamorfosis iku siji prosès biologi ing ngendi kéwan kanthi fisik ngalami perkembangan biologis sawisé dilairaké utawa netes, nglibataké owah - owahan wujud
  • metabolisme karan metabolit. Cawang biologi kang nyinaoni komposisi metabolit kanthi sakabèhané sajeroning sawiji tahap perkembangan utawa ing sawiji pérangan awak
  • Génétika iku cabang biologi kang nyinaoni gen, variasi genetis, lan hereditas ing organisme urip. Iku dianggep lapangan biologi nanging kereb nugel
  • filsuf, ilmuwan, lan psikolog perkembangan Swiss, ingkang misuwur amargi panjenenganipun sampun neliti bab téyori perkembangan kognitif bocah - bocah. Miturut
  • ovarium loro kang kasusun berbaris. Ing sanjeroné saben ovarium dumadi perkembangan sel endhog oogenesis Ing prosès iki sel endhog bakal dikantheni sawijining
  • Patologi iku cawang kadhokteran sing magepokan karo ciri - ciri lan perkembangan lelara liwat analisis owah - owahan fungsi utawa kaanan pérangan awak. Babagan