Back

ⓘ Terminalia




                                               

Tancang

Tancang utawa Tanjang, kondhang kanthi jeneng Bakau utawa Mangrove ya iku sawijining jinis tuwuhan kang urip ing alas bakau. Tuwuhan tancang duwé sipat kang mbedani amarga minangka gathukan saka titikan tuwuhan kang urip ing dharat lan ing segara. Lumrahé tancang duwé sistem oyot kang nonjol, sawijining cara adhaptasi marang kahanan lemah kang ora akèh oksigèn utawa anaerob.