Back

ⓘ Pelanggaran HAM




                                               

Prastawa 27 Juli

Prastawa 27 Juli 1996 iku prastawa pengambilalihan kanthi peksa kantor DPP Partai Demokrasi Indonesia ing Jl Diponegoro 58 Jakarta Pusat kang wektu semana dikuwasani pendhukung Megawati Soekarnoputri. Panyerbuan diayahi déning massa pendhukung Soerjadi diréwangi déning aparat kapulisen lan TNI. Prastawa iki ngambra-ambra dadi haruhara ing sawatara wewengkon ing Jakarta, mligi ing kawasan Jalan Diponegoro, Salemba, Kramat. Sawetara kendharaan lan gedhong kobongan. Pamaréntah wektu iku ndakwa aktivis PRD minangka panggerak haruhara. Pamaréntah Orde Baru sabanjuré mburu lan njeblosaké para ak ...

                                               

Unit 731

Unit 731 ya iku sawijining unit rahasia kanggo pangrembakan senjata biologi kang diduweni Jepang nalika taun 1937-1945. Unit iki dibawahi Jendral Ishii Shiro kang duweni kator pusat ana ing pinggir kutha Habin lan cabange ana ing Manchuria. Organisasi Jepang iki minangka sawijining kompleks laboratorium gedhé kang ana kasusun déning 150 gadhung lan 5 perkemahan satelit kanthi 3000 ilmuwan lan teknisi kang ana ing kono. Ing taun 1932, Ishii Shiro ngadegaké sawijining Laboratorium Pencegahan Epidemik ing sekolah medis militèr Tokyo lan Unit Togo ing désa Bri-inho, sisihe kutha Harbin. Labora ...

                                     

ⓘ Pelanggaran HAM

  • ngantos sapunika ugi. Pelanggaran HAM ingkang amat berat, nanging boten karampungaken ngantos sapunika inggih punika pelanggaran HAM ing Haruhara Mèi 1998
  • iku salah siji saka papat Pelanggaran HAM abot sing ana sajeroning yurisdiksi International Criminal Court. Pelanggaran HAM abot liyané ya iku Kejahatan
  • kamanungsan lan kekerasan dhateng tiyang putri dadis satunggaling pelanggaran HAM dados negosiator lan mediator ing antawisipun pamaréntah kaliyan komunitas