Back

ⓘ Senapan serbu




                                               

AK-47

AK-47 iku senapan serbu sing dirancang déning Mikhail Kalashnikov, diprodhuksi déning pabrik senjata Rusia IZhMASh, lan dipigunakaké déning akèh nagara Blok Wétan ing jaman Perang Dingin. Senapan iki diadopsi lan didadèkaké senapan standar Uni Soviet ing taun 1947. Yèn dibandingaké karo senapan sing digunakaké snalika Perang Donya II, AK-47 duwé ukuran luwih cilik, kanthi jangkauan sing luwih cendhak, nganggo pluru kaliber 7.62 x 39 mm sing luwih cilik, lan duwé pilihan tembakan. AK-47 kalebu salah siji senapan serbu pisanan lan nganti saiki minangka senapan serbu sing paling akèh diprodhuksi.

                                               

Hacker & Koch G36

Heckler & Koch G36 ya iku senapan serbu kang dirancang nalika taun 1990-an déning perusahaan senjata Jerman Heckler & Koch. Senapan iki ya iku senapan utama Angkatan Bersenjata Jerman, lan varian-variané uga digunakaké déning ékan kepulisian lan militèr lainé.

                                     

ⓘ Senapan serbu

  • Kalashnikova 1947, Rusia: Автомат Калашникова образца 1947 года iku senapan serbu sing dirancang déning Mikhail Kalashnikov, diprodhuksi déning pabrik
  • Koch G36 ya iku senapan serbu kang dirancang nalika taun 1990 - an déning perusahaan senjata Jerman Heckler & Koch. Senapan iki ya iku senapan utama Angkatan
  • migunakaké senapan runduk bolt - action mirunggan, wondéné penembak jitu migunakaké senapan semi - otomatis, kang racaké wujud senapan tempur utawa senapan serbu kang
  • Senapan Serbu M - 16 A - 1, SS - 1 V - 1, HK - 33, AK - 47, AK - 56, Senapan mesin RPD, Pelontar Granat, Pistol Mitraliur, Peluncur Granat Roket RPG - 7 lan senapan tabur
  • bullpup, kaliyan mekanisme blowback, bolt kabuka ing punika reka ulang senapan serbu QBZ - 95 lan diberi nama QCW - 05. Senjata punika dipunperuntuaken kanggé