Back

ⓘ Lenga




                                               

Kilang lenga

Kilang lenga inggih punika pabrik utawi fasilitas indhustri ingkang ngolah lenga mentah dados kasil petroleum ingkang padatanipun langsung dipun-ginakaken ugi ing kasil-kasil sanès ingkang dados bahan baken kanggé indhustri petrokimia. Kasil-kasil utama ingkang dipunkasilaken saking kilang lenga inggih punika kados ta: lenga bènsin, lenga diesel, lenga patra. Kilang lenga minangka fasilitas indhustri ingkang jangkep sanget mawi manéka warni piranti prosès lan fasilitas panyengkuyungipun. Kajawi punika, yasa kilang lenga ugi mbetahaken biaya ingkang ageng sanget.

                                               

Lenga bayi

Lenga bayi, ing istilah umum, minangka minyak inert kanggo njaga kulit supaya alus lan lembut. Iki asring digunakake kanggo bayi kanggo njaga kulit "bayi-alus", nanging asring digunakake dening wong diwasa kanggo perawatan kulit lan pijet. Kulit bayi, utamane sing durung diwasa, sensitif, lancip lan rapuh. PH netral ing permukaan nyuda perlindungan saka pertumbuhan bakteri sing gedhe banget. Epidermis lan dermis luwih tipis tinimbang wong diwasa lan alangan epidermis durung dikembangake kanthi lengkap. Akibaté bisa kayata kulit garing, infeksi, peeling, pembentukan blister lan thermoregula ...

                                               

Lenga cengkèh

Lenga cengkèh iku lenga Atsiri sing diasilaké dening Destilasi bagéan saka tanduran cengkeh, utamané godhong lan kembang cengkeh. Kabeh bagéan saka tanduran cengkeh ngandhut lenga, nanging kembang nduweni paling akeh lenga. Amarga godhong cengkeh lan galih uga ngasilake lenga, loro-lorone uga dadi pangasilan kanggo among tani cengkeh kang ngasilake kembang cengkeh kanggo rokok. wong-wong mung nglumpukake godhong lan galih sing ambruk ing saubengé wit lan nggawe panyulingan biasa kanggo ngasilaké lenga cengkeh.

                                               

Lenga gas

Lenga gas iku cuwèran hidrokarbon kang tanpa warna lan gampang kobong. Dat iki diasilaké kanthi cara distilasi fraksional saka petroleum ing suhu 150 °C lan 275 °C. Jaman dhisik dat iki kerep dianggo muinangka bahan bakar lampu lenga nanging saiki mligi dianggo bahan bakar mesin jet. Sawijining wangun saka lenga gas dikenal minangka RP-1 dibakar nganggo oksigèn cair minangka bahan bakar rokèt. Jeneng kerosene diudhunaké saka tembung basa Yunani keros.

                                               

Lenga gorèng

Lenga gorèng ya iku lenga kan asalé saka gajih tuwuhan utawa kéwan kang dimurnèkake lan wujudé cair ing suhu kamae lan racaké kanggo nggoreng panganan. Lenga goreng saka tuwuhan racaké saka tuwuhan kaya kelapa, winih, kacang, jagung, kedele, lan kanola.

                                               

Lenga jaétun

Lenga jaétun ya iku lenga sing dijupuk saka woh jaétun, wit tradisional saka cekungan Tengah. Minyak jaétun asale saka wit jaétun sing tuwuh alon-alon, duwé kerut galih tur werna abu-abu kanthi cawang mlethèk. Wit jaétun bisa tuwuh nganti 50 meter ing habitat alami lan urip luwih saka 500 taun. Woh iki duwé bentuk bundher endhog kanthi warna ijo nalika mentah lan kuning dadi kuning nalika mateng. Minyak iki bisa digunakaké kanggo masak, kosmetik, obat-obatan herbal, lan sabun, lan uga bahan bakar kanggo lampu minyak. Mupangat saka minyak jaétun akéh banget kanggo kasarasan amarga ngemot le ...

                                               

Lenga kacang

Lenga kacang yaiku lenga asalé saka kacang sing tuwuh ing lemah Arachis hypogea, kang duwe ganda lan rasa saka kacang-kacangan. Lenga iki asring digunakake ing masakan Cina, Asia Kidul lan Asia Kidul kaya ta lenga jaetun sing digunakake ing Laut Tengah. Minyak kacang larang regane kumelun sing dhuwur kanggo minyak masak liyane. Komponen utama yaiku asam lemak, asam oleic 46.8% minangka olein, asam linoleat 33.4% minangka linolein, lan asam palmitik 10.0% minangka palmitin. Lenga iki uga duwe kandungan asam stearic, arachidonic asam, asam behenic, lignoceric asam lan asam lemak. Minyak kaca ...

                                               

Lenga kedhelé

Lenga kedhelé iku lenga sayur-sayuran diprodhuksi saka wiji dhélé. lenga kacang dhelé minangka salah sawijining lenga masak sing saya akéh digunakaké. Kajaba iku, lenga kedhelé uga digunakaké minangka lenga pengeringan, lenga kasebut bisa atos liwat wektu sajroné mbukak udhara lan nggawé lapisan tahan banyu. Dadi lenga iki uga digunakaké minangka salah sawijining bahan mentah kanggo tinta lan cat.

                                               

Lenga motor

Minyak motor, minyak mesin, utawa pelumas mesin minangka salah sawijining macem-macem zat sing kalebu minyak dasar sing ditambah karo macem-macem aditif, utamane aditif anti pakaian, deterjen, dispersan, lan, kanggo minyak multi-grade, improvisasi indeks viskositas. Minyak motor digunakake kanggo pelumasan mesin pembakaran internal. Fungsi utama minyak motor yaiku nyuda gesekan lan nyandhang bagean sing obah lan ngresiki mesin saka endhot lan varnis. Uga netralake asam sing asale saka bahan bakar lan oksidasi pelumas, nambah panyegelan dering piston, lan adhem mesin kanthi nggawa panas sak ...

                                               

Lenga samin

Lenga Samin utawa ghee yaiku mertega saka kewan sing dijupuk gajihé mandhiri. Asli saka wilayah lor saka India anak bawana, lenga iki digunakaké lan diprodhuksi ing anak bawana India, Asia Kidul-Wétan, Timur Tengah, Afrika lor lan Afrika Wétan. Ing India, lenga samin dibedakaké karo ghee lan vanaspati. Kamangka ing Indonesia ghee lan vanaspati dipadhakaké karo lenga samin, sanajan ghee lan vanaspati beda. lenga Samin duwéni 2 jinis, yaiku: Ghee utawa lenga samin kewan Lenga samin sayur-sayuran utawa Vanaspati Lenga Samin digunakaké minangka lenga masak kanthi manèka resep ing masakan Asia ...

                                               

Lenga sawit

Lenga sawit minangka lenga sayur sing dijupuk saka mesocarp wit sawit, umume saka spesies Elaeis guineensis, lan sithik saka spesies Elaeis oleifera lan Attalea maripa. Minyak sawit alamiah amarga kandungan alpha lan karoten sing dhuwur. Minyak sawit beda karo lenga inti klapa kernel sing digawé saka inti buah sing padha. Lenga sawit uga beda karo klapa sing diasilaké saka inti buah klapa. Bentenané ana warna, lan isi lemak jenuh. Minyak sawit ngemot 41% lemak jenuh, 81% lenga kernel sawit, lan lenga klapa 86%. Lenga sawit, kalebu lenga sing nduwéni lemak jenuh dhuwur. Minyak sawit semi-pa ...

                                               

Lenga

Lenga iku istilah umum kanggo kabèh cuwèran organik kang ora larut sajeroning banyu nanging larut sajeroning pelarut organik. Ana sipat tambahan liya kang dikenal awam: krasa lunyu yèn dicekel. Sajeroning teges kang ciut tembung lenga racaké ngacu marang lenga patra utawa produk olahané: lenga gas. Sanadyan mangkono, tembung iki sabeneré duwé makna luwih jembar kalebu bahan panganan, minangka bahan bakar, minangka pelumas, minangka mèdium pamindahan ènergi, utawa minangka wangèn-wangèn.

Lenga mineral
                                               

Lenga mineral

Minyak mineral kalebu campuran alkana sing ora ana warna, tanpa ambu, lan ora ana ambune saka sumber mineral, utamane minyak bumi sulingan, beda karo minyak nabati sing biasane dipangan. Jeneng minyak mineral iku ora pas, amarga wis digunakake kanggo pirang-pirang minyak tartamtu ing sawetara abad kepungkur. Jeneng liya, uga ora akurat, kalebu minyak putih, minyak parafin, parafin cair, paraffinum liquidum, lan minyak bumi cair. Minyak bayi minangka minyak mineral wangi.

Lenga macadamia
                                               

Lenga macadamia

Minyak macadamia minangka salah sawijining jinis olahan minyak non-volatil sing dikoleksi saka kacang macadamia, tanduran Australia asli. Kang digunakake ing panganan minangka minyak frying utawa salad, lan ing kosmetik formulasi minangka emollient utawa wangi fixative.