Back

ⓘ Monumèn




                                               

Monumèn

Monumèn iku siji wangun struktur kang sengaja digawé kanggo mèngeti wong utawa prastawa wigati utawa kang dadi wigati tumrap golongan sosial minangka pérangan kanggo pangéling-éling mangsa kapungkur. Sawetara kutha krajan pusat pamaréntahan kaya déné Washington D.C., New Delhi, lan Brasília pancèn wis dirancang dibangun kanthi akèh monumèn kanagaran. Lokasi Monumèn Washington dirancang kanggo nyadiakaké ruwang publik kang asri lan tumata. Wangunan fungsional kang dadi tansaya wigati amarga umuré, ukurané, utawa makna sajarahé, bisa uga dianggep monumèn.

                                     

ⓘ Monumèn

  • Monumèn iku siji wangun struktur kang sengaja digawé kanggo mèngeti wong utawa prastawa wigati utawa kang dadi wigati tumrap golongan sosial minangka
  • Monumèn Renaisans Afrika Basa Prancis Monument de la Renaissance africaine Inggris Monument to the African Renaissance iku monumèn ing Ouakam, Dakar
  • sèdané Sang Hyang Buda Monumèn Budha Tilem Sajarah bab Monumèn Budha Tilem Monumèn Budha Tilem ana ing Trowulan Sajarah bab Monumèn Budha Tilem Rafe, Martin
  • Monumèn Basa Afrikaans basa Afrikaans: Afrikaanse Taalmonument iku mbokmanawa siji - sijining monumen ing donya sing digawé kanggo ngangenangaké sawijining
  • Monumèn Simpang Lima Gumul utawa SLG ya iku salah siji papan wisata lan yasan ana ing Kabupatèn Kadhiri, Jawa Wétan Monumen iki awujud tugu ing tengah
  • Monumèn Nasional utawa dicekak dadi Monas iku tugu ing punjer kutha Jakarta ing Lapangan Merdéka. Tugu iki nglambangaké perjuangan kamardhikan Républik
  • 110 22 11 E 7.7495904 S 110.3696068 E - 7.7495904 110.3696068 Musiyum Monumèn Yogya Kembali utawi kawéntar kanthi singkatan Monjali punika musiyum ingkang
  • 110 21 05 E 7.7869568 S 110.3512958 E - 7.7869568 110.3512958 Musiyum Monumèn Pangéran Dipanegara inggih punika musiyum ugi monumen papanipun Pangeran
  • Indisch Monument utawa tegesé Monumèn Hindia ing kutha Den Haag iku sawijining monumèn sing mèngeti para kurban perang warganegara Walanda ing Hindia - Walanda