Back

ⓘ Tionghoa-Thai




                                               

Khanom chin

Khanom chin minangka sawijining olahan mie seger lan lancip ing masakan Thailand sing digawe saka beras kadang difermentasi telung dina, digodhog, banjur digawe mie kanthi ngetokake adonan sing diasilake liwat ayak dadi banyu sing umob. Uwang Khanom disedhiyakake ing macem-macem jinis stok: santen, kari iwak, lan lombok. Sanajan dagu tegese "Tionghoa" ing basa Thai, mie jinis iki asale saka masarakat Mon sing manggon ing wilayah kasebut sing saiki dadi tengah Thailand Tembung khanom chin bisa uga asale saka tembung Mon hanom cin, utawa "mie rebus."

                                               

Khao kha mu

Khao kha mu, utawa kadang diarani kha mu, minangka panganan Thailand sing populer. Pangaribawa saka masakan Tionghoa, khusus masakan Teochew. Khao kha mu minangka sajian individu sing kalebu trotter babi rebus ing bumbu panas kenthel bumbu sawetara resep dicampur karo bubuk koko utawa kacang rebus, banjur bakal dipotong dadi irisan lancip lan dilebokake ing beras kukus. Sajian kasebut disajikake karo endhog jagung sing dibumboni setengah rempah-rempah, selada jeruk cilik lan sok-sok dikepang karo mrica cabai mripat seger lan siung papak ing sisih. Kadhang kala dipangan nganggo sup duduh ka ...

                                     

ⓘ Tionghoa-Thai

  • isih dipigunakaké ing kalangan wong - wong Thai mligi kaum sisithik Ind: minoritas Tionghoa Wiwiting Praja Thai kanthi tradhisional kagandhèngaké karo
  • Pad Thai inggih punika salah satunggaling olah - olahan tumisan mi beras ingkang limrahipun dipuncawisaken minangka jajanan wonten ing pinggiring margi lan
  • jinis stok: santen, kari iwak, lan lombok. Sanajan dagu tegese Tionghoa ing basa Thai mie jinis iki asale saka masarakat Mon sing manggon ing wilayah
  • Khanom farang kudi chin Thai ขนมฝร งก ฎ จ น yaiku kue gaya Thailand sing dipengaruhi panganan cuci mulut Portugis wiwit jaman Ayutthaya, sajrone
  • Abhisit Mark Vejjajiva Thai อภ ส ทธ เวชชาช วะ, dipocapaké: apʰisit wetɕatɕiwa lair ing Newcastle - upon - Tyne, Inggris, 3 Agustus 1964 umur 56 taun
  • Ing Thai Kong Thai โขง iku sawijining spésies baya sawatara wong percaya yèn tembung iki minangka plèsèdan saka Thai คค Kod, utawa Thai โค ง
  • wilayah kasebut kalebu onde - onde Malaysia, klepon Indonesia, Thai bua loi, lan tangyuan Tionghoa Mouth - watering Thingyan food and delicacies The Myanmar
  • 1120: attempt to index field article name a nil value เก ยมอ Thai : เก ยมอ Gîam - ǐi minangka olahan kalebu macem - macem mi Cina Cendhak
  • Bouчcueŋь Bouxcuengh diucapake shung bou ing basa Thai จ วง ผ diucapkan Poo Chuang Tionghoa 壮族 Cina tradhisional: 壮族 pinyin: Zhuàngzú iku kelompok
Mi dom pèrak
                                               

Mi dom pèrak

Mie dom perak, mie tikus, tawon tai bak utawa akeh, เกี้ยมอี๋ minangka olahan kalebu macem-macem mi Cina. Cendhak, udakara 5 dawane cm lan 5 diameteripun mm. Werna putih semi-transparan. Mi kasedhiya ing pirang - pirang pasar Tionghoa ing wilayah pedunung Cina kayata Hong Kong, Taiwan, Indonesia, Malaysia, Thailand lan Singapura.

Mont lone yay baw
                                               

Mont lone yay baw

Mont lone yay baw minangka panganan cuci mulut tradisional Burma sing umume digandhengake karo musim Thingyan. panganan cuci mulut kalebu bola beras rebus bunder sing digawe saka glepung ketan, diiseni potongan jaggery utawa gula aren, lan dihiasi nganggo serutan klapa sing seger.