Back

ⓘ Jenthik




Jenthik
                                     

ⓘ Jenthik

Driji jenthik, kerep diarani pinky ing Basa Inggris Amérika lan pinkie ing Basa Inggris Scottish, iku driji ing tangan manungsa kang paling cilik, dunungé ana ing jèjèré driji manis lan paling adoh saka jempol.

                                     

1. Otot

Ana papat otot kang ngontrol driji jenthik, telu ing antarané mbentuk grup kang diarani hypothenar eminence:

  • Opponens digiti minimi muscle
  • Abductor minimi digiti muscle adduction from third palmar interossei
  • Flexor digiti minimi brevis the "longus" is absent in most humans
  • hypothenar eminence
  • Extensor digiti minimi muscle
                                     
  • Janji jenthik yaiku tumindaké antaraning rong wong kang padha nggayutaké driji jenthiké karo ngikrarké sawiji janji. Ing Amérika Sarékat, janji iki asring
  • kapapat ing tangan manungsa, dumunung ing antaraning driji tengah lan jenthik Driji manis iki uga diarani digitus medicinalis, driji kapapat, digitus
  • yakuwi: Hallux jempol Driji panuding Driji tengah Driji manis kapapat Jenthik Kerep diarani Pinky toe utawa Baby toe ing AS. Pirsani informasi ngenani
  • basa Inggris: ring finger med. lat.: digitus annula ris - Annulus Driji jenthik ing basa Inggris: little finger med. lat.: digitus mi nimus ma nus utawa
  • antarané Tono lan Tini. Tono lan Tini beberangan anggoné ngetokaké drijine. Saumpama Tono ngetokaké jempol lan Tini jenthik berarti sing menang Tini.
  • Kutuk : Kotesan Anak Lawa : Kampret Anak Laler : Singgat Anak Lamuk : Jenthik Anak Lélé : Jabrisan Anak Lintah : Pacet Anak Luwing : Gonggo Anak Lutung :
  • tangan  Tlapak tangan  Driji tangan Jempol  panuding  tengah  manis  Jenthik Sikil: Pangkon  Pupu  Dhengkul  Gares  Kémpol  Tungkak  Ugel - ugel
  • tangan  Tlapak tangan  Driji tangan Jempol  panuding  tengah  manis  Jenthik Sikil: Pangkon  Pupu  Dhengkul  Gares  Kémpol  Tungkak  Ugel - ugel
  • tangan  Tlapak tangan  Driji tangan Jempol  panuding  tengah  manis  Jenthik Sikil: Pangkon  Pupu  Dhengkul  Gares  Kémpol  Tungkak  Ugel - ugel
  • tangan  Tlapak tangan  Driji tangan Jempol  panuding  tengah  manis  Jenthik Sikil: Pangkon  Pupu  Dhengkul  Gares  Kémpol  Tungkak  Ugel - ugel