Back

ⓘ Kasenian rakyat




                                               

Beksan Ronggeng

Tari ronggéng inggih punika kasenian tradisi ingkang yuswanipun sampun sepuh ing tanah Jawi. Ronggéng miturut ètimologi saking kalih tembung yaiku rong lan géng. Rong tegesipun lubang lan géng punika tegesipun nari, dados saged dipunsebat menawi ronggeng inggih punika penari ingkang nggadhahi lubang. Miturut Darno Kartawi, ronggéng sadéréngipun prastawa G30S/PKI inggih punika kasenian rakyat ingkang dados perangkat kasejahteran dèsa, kaitanipun kaliyan adicara syukuran saksampunipun panèn pari. Bentuk pertunjukan ronggéng ing jaman mbiyén sering dipunsebat ngandhapaken para penarinipun. Am ...

                                               

Kaamiran Arab Manunggal

Kaamiran Arab Manunggal iku nagara persatuan saka pitung kaamiran sing sugih lenga patra. Pitung kaamiran iki yaiku: Abu Dhabi, Ajman, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah lan Umm al-Qaiwain.