Back

ⓘ Tim nasional bal-balan Brasil




                                     

ⓘ Tim nasional bal-balan Brasil

Tim nasional bal-balan Brasil makili Brasil sajeroning kajuwaraan bal-balan internasional lan minangka tim paling suksès sajeroning sajarah. Brasil kaping lima njuaarani Piala Donya FIFA. Tim Brasil kerep diundang kanti jeneng paraban Seleção, kang tegesé "wong-wong kang kapilih".

                                     

1. Pelatih misuwur

  • Ademir Pimenta
  • Sebastião Lazaroni
  • João Saldanha
  • Luiz Felipe Scolari
  • Vicente Feola
  • Flávio Costa
  • Aymoré Moreira
  • Mário Zagallo
  • Cláudio Coutinho
  • Telê Santana
  • Carlos Alberto Parreira
  • Vanderlei Luxemburgo
                                     

2. Rekor Piala Donya

  • 1954-Perempatfinal
  • 2010-Perempatfinal
  • 1990-Babak 2
  • 1950- Runner-up
  • 1974-Fourth place
  • 1986-Perempatfinal
  • 1982-Babak 2
  • 1970- Juwara
  • 1962- Juwara
  • 2014-Fourth place
  • 1930-Babak 1
  • 1998- Runner-up
  • 1938-Peringkat katelu
  • 1958- Juwara
  • 2002- Juwara
  • 2006-Perempatfinal
  • 1934-Babak 1
  • 1966-Babak 1
  • 1994- Juwara
  • 1978-Peringkat katelu
                                     

3. Piala Donya 2006

Rékor

  • Kaptèn Brasil Marcos Cafu, 36 taun, nambah cathetan rékor sajeroning kariré ing tataran internasional dadi juru main Tim Samba kang paling kerep menang ing tetandhingan Piala Donya. Sawisé tetandhingan nglawan Ostrali ing Munich, Minggu 18 Juni 2006, Cafu resmi madhani rékor kang dicekel Carlos Dunga lan Claudio Taffarel minangka juru main kang paling kerep mbéla Brasil ing Piala Donya, yaiku 18 tetandhingan. Cafu wis ngrasakaké 14 kamenangan, luwih akèh tinimbang Dunga, Taffarel, lan juru main Brasil endi waé. Nganti wektu piala donya iki, Cafu uga isih nyekel rékor juru main Brasil kanthi cap paling akèh, yaiku 148 tetandhingan. Saka atusan parté iku Cafu mung ngrasakaké kekalahan kaping 19. Rékor iki terus nambah nalika Brasil menang saka Ghana ing babak 16 besar.
  • Brasil gawé rékor anyar kanthi 10 kamenangan maturut-turut ing putaran final Piala Donya 2006 sawisé ngalahaké Ghana, 27 Juni 2006.
                                     
  • mung dikalahaké déning tim Brasil Saliyané iku tim nasional bal - balan Jerman Wétan uga naté menangaké Olimpiade. Pelatih tim Jerman saiki yaiku Jürgen
  • Barkas: ChileNationalFootballTeam.gif Tim nasional bal - balan Chili iku sawijining tim nasional bal - balan sing prestasiné mung nggayuh juwara kaloro ing
  • Tim nasional bal - balan Serbia iku tim kang makili Serbia sajeroning kajuwaraan bal - balan internasional. Tim iki tandhing ing Piala Donya FIFA 2006 bebarengan
  • Tim nasional bal - balan Ghana, racaké dijuluki Black Stars, iku tim kang makili Ghana sajeroning kajuwaraan bal - balan internasional. Ghana lolos menyang
  • Tim nasional bal - balan Paraguay iku tim kang makili Paraguay sajeroning kajuwaraan bal - balan internasional. 1930 - Babak 1 1934 - Ora mèlu sarta 1938 - Ora mèlu
  • Tim nasional sépak bola Italia wis kaping 15 mèlu Piala Donya FIFA. Tim iki absèn mung ing 1930 lan 1958. Federasi bal - balan Italia, Federazione Italiana
  • Tim nasional bal - balan Niu Selan, kanthi jejuluk All Whites iku tim nasional bal - balan Niu Selan lan dikontrol déning Bal - balan Niu Selan. Niu Selan
  • legenda bal - balan donya ingkang asalipun saking Brasil Sadanguning karieripun minangka juru main, Pelé kasil mbekta Brasil dados Juara Donya Bal - balan kaping
  • salah siji juru main bal - balan saka Brasil Dhèwèké anggoné bal - balan dadi bèg kiwa. Carlos ing sasuwéné bal - balan wis tau mèlu ing tim kang misuwur, kaya
  • Ing ngisor iki pratélan ringkes tim bal - balan saka saindhenging donya sing disusun miturut jeneng nagara. Mung tim - tim sing main ing tataran paling dhuwur
  • Júlio César, inggih punika juru main bal - balan ingkang posisinipun minangka kiper tim nasional bal - balan Brasil lan ugi main ing klub saking Italia