Back

ⓘ Tim nasional bal-balan Kamerun




                                     

ⓘ Tim nasional bal-balan Kamerun

Tim nasional bal-balan Kamerun, dijuluki Lions Indomptables, iku tim nasional Kamerun lan diatur déning Fédération Camerounaise de Football. Salah siji tim nasional Afrika paling apik, Kamerun iku tim Afrika pisanan sing maju nganti perempat final Piala Donya FIFA, ing 1990, kalah saka Inggris sajeroning babak perpanjangan wwktu. Tim iki uga wis menangaké 4 Piala Afrika, lan medali emas Olimpiade 2000.

                                     

1. Sajarah

Kamerun pisanan mèlu sajeroning Piala Donya FIFA ing 1982. Kanthi penambahan gunggung peserta saka 16 dadi 24 tim, Kamerun maju bebarengan Aljazair makili Afrika ing Spanyol. Kamerun mlebu grup 1 karo Itali, Polen, lan Peru. Sajeroning tetandhingan pisanan iku Kamerun ngadhepi Italia kanthi asil seri 1-1. Kamerun uga kasil nahan Peru lan Polen imbang 0-0 nanging gagal maju menyang babak kaloro.

Kamerun kalah tipis sajeroning kualifikasi Piala Donya 1986

                                     

2. Rékor Piala Donya

  • 2002 - Babak 1
  • 1930 hingga 1962 - Ora mèlu
  • 1990 - Perempat final
  • 1998 - Babak 1
  • 2006 - Ora lolos
  • 1982 - Babak 1
  • 1994 - Babak 1
  • 2010 - Lolos
  • 1986 - Ora lolos
  • 1970 nganti 1978 - Ora lolos
  • 1966 - Mundur
                                     

3. Rékor Piala Afrika

  • 1998 - Perempat final
  • 1982 - Babak 1
  • 1970 - Babak 1
  • 1957 nganti 1965 - Ora mèlu
  • 2004 - Perempat final
  • 1996 - Babak 1
  • 1972 - Papan katelu
  • 1986 - Papan kaloro
  • 1984 - Juwara
  • 2000 - Juwara
  • 1990 - Babak 1
  • 2002 - Juwara
  • 2006 - Perempat final
  • 1994 - Ora lolos
  • 1988 - Juwara
  • 1992 - Papan keempat
  • 1968 - Ora lolos
  • 2008 - Papan kaloro
  • 1974 hingga 1980 - Ora lolos
                                     
  • Tim nasional bal - balan Pasisir Gadhing, kanthi jejuluk Les Éléphants Para Gajah iku tim kang makili Pasisir Gadhing sajeroning kajuwaraan bal - balan
  • nalika taun 2008. Cossu nglakokaké debut ing tim nasional Italia nalika tetandhingan persahabatan nglawan Kamerun tanggal 28 Fèbruari 2010, ndadèkaké panjenengané
  • punika juru main bal - balan saking Inggris. ferdinand pikantuk posisi minangka bèg tengah ing tim Manchester United lan ing tim nasional Liga Inggis. Ferdinand
  • utawa kondhang minangka Alex Song ya iku salah sijining juru main bal - balan Kamerun sing main kanggo klub FC Barcelona ing posisi minangka glandhang utawa
  • Roger Milla lair ing Yaoundé, Kamerun 20 Mèi 1952 umur 68 taun ya iku mantan juru main bal - balan Kamerun kang duwé posisi dadi penyerang. Dhèwèké
  • Assou - Ekotto lair 24 Maret 1984 umur 36 taun ya iku juru main bal - balan sing kebangsaané Kamerun sing saiki mbéla klub Tottenham Hotspur. Posisiné minangka
  • lair ing Monrovia, 1 Oktober 1966 umur 54 taun ya iku mantan juru main Bal - balan saka Liberia kang saiki dadi pulitikus. Weah lair nalika taun 1966 ana