Back

ⓘ Tim nasional bal-balan Afrika Kidul




                                     

ⓘ Tim nasional bal-balan Afrika Kidul

Tim nasional bal-balan Afrika Kidul utawa racaké diundang garudha super iku sawijining tim nasional bal-balan sing prestasiné sapisan ngrebut juwara Piala Afrika ing taun 1996 lan ana ing sangisoré Asosiasi Bal-balan Afrika Kidul. Debut piala donyané kadadéan ing taun 1998 lan asil paling apik ya iku Babak 1 ing 1998 lan 2002.

                                     

1. Rekor Piala Donya

  • 2010 - Lolos minangka tuan omah
  • 1930 hingga 1962 - Ora mèlu
  • 2002 - Babak 1
  • 1998 - Babak 1
  • 1966 hingga 1990 - Mundur saka FIFA amarga Apartheid
  • 1994 - Ora lolos
  • 2006 - Ora lolos
                                     

2. Rekor Piala Afrika

  • 2004 - Babak 1
  • 1998 - Papan kedua
  • 1996 - Juwara
  • 2000 - Papan katelu
  • 2008 - Babak 1
  • 2006 - Babak 1
  • 1959 nganti 1992 - Diukum saka CAF
  • 2010 - Ora lolos
  • 1994 - Ora lolos
  • 2002 - Perempat final
  • 1957 - Diskualifikasi karena Apartheid
                                     

3. Pemain kondhang

  • Sibusiso Zuma
  • Shaun Bartlett
  • Mark Fish
  • Lucas Radebe
  • Steven Pienaar
  • Siyabonga Nomvete
  • Andre Arendse
  • George Koumantarakis
  • John Moshoeu
  • Quinton Fortune
  • Aaron Mokoena
  • Bradley Carnell
  • Hans Vonk
  • Benni McCarthy
  • Doctor Khumalo
  • Phil Masinga
  • Pierre Issa
                                     

4. Tetandhingan

Kualifikasi Piala Donya 2010 CAF

Ing kualifikasi iki, Afsel ngraih kamenangan kaping pindho kaloroné saka Guinea Equatorial, sapisan sèri karo Sierra Leone, lan kaping 3 kalah saka Nigeria kaping pindho, lan Sierra Leone. Sanadyan Afrika Kidul gagal sajeroning babak kualifikasi, nanging isih lolos minangka tuan omah.

                                     
  • Tim nasional bal - balan Aljazair minangka sawijining tim nasional bal - balan sing prestasiné sapisan ngrebut juwara Piala Afrika ing taun 1990 lan ana ing
  • kang misuwur lan ngawa tim nasional bal - balan Walanda déning parté final Piala Donya 2010 kang ditandhingake ing Afrika Kidul ngawe klub - klub kang misuwur
  • Ing ngisor iki pratélan ringkes tim bal - balan saka saindhenging donya sing disusun miturut jeneng nagara. Mung tim - tim sing main ing tataran paling dhuwur
  • tetandhingan nglawan Afrika Kidul kanggo ngrayakake ambalwarsa Golongan Karya. Bambang uga tau dadi pelatih kanggo tim bal - balan wédok ing SEA Games XXII
  • Centrale Kara Maritime Plateaux Savanes Pratélan kutha ing Togo Tim nasional bal - balan Togo Pratélan nagara CIA World Factbook ing basa Prancis Républik
  • juru main bal - balan saking nagari Spanyol. Albiol gadhah posisi minangka bèg. Albiol sapunika main ing klub bal Real Madrid lan tim nasional Spanyol. Albiol
  • tim nasional Inggris ana ing Piala Donya 2010 kang manggon ana ing Afrika Kidul Capello dikontrak nganti tekan taun 2012 déning fédherasi bal - balan Inggris
  • kajuwaraan bal - balan resmi sing dianakaké déning FIFA saben rong taun sapisan. Kajuwaraan iki diiloni déning saben nagara sing ngirim tim nasional bal - balan ing
  • Provinsi Gauteng, Afrika Kidul Stadion iki nyelenggarakaké tetandhingan final Piala Donya Rugby 1955, sing dimenangaké déning tim tuan omah, Springbok
  • Piala Donya FIFA utawa kerep dicekak Piala Donya iku kajuwaraan bal - balan paling wigati ing donya internasional. Diselenggarakaké déning Fédération Internationale