Back

ⓘ Tim nasional bal-balan Koréa Kidul




                                     

ⓘ Tim nasional bal-balan Koréa Kidul

Tim nasional bal-balan Koréa Kidul iku tim nasional bal-balan Asia kang paling suksès miwiti debuté ing Olimpiade 1948.

Koréa ing jaman kuna duwé permainan bal kang jenengé chuk-guk, mèmper banget karo bal-balan jaman saiki. Sanadyan mangkono, wong-wong Koréa tepung karo vèrsi modhèren bal-balan sapisanan ing taun 1882 nalika awak-awak kapal Britania main wektu kapal labuh ing palabuhan Incheon.

                                     

1. Rékor ing Piala Donya

  • 1986 - Babak angka 1
  • 2006 - Babak angka 1
  • 1990 - Babak angka 1
  • 1930 nganti 1950 - Ora mèlu
  • 2002 - Peringkat angka 4
  • 1970 nganti 1982 - Ora lolos
  • 1994 - Babak angka 1
  • 1954 - Babak angka 1
  • 1966 - Mundur
  • 1998 - Babak angka 1
  • 1958 - Ora mèlu
  • 1962 - Ora mèlu
                                     

2. Rékor ing Piala Asia

  • 1964 - Peringkat angka 3
  • 1992 - Ora lolos
  • 1996 - Perempat final
  • 1984 - Babak angka 1
  • 1988 - Peringkat angka 2
  • 1968 - Ora lolos
  • 2004 - Perempat final
  • 1972 - Peringkat angka 2
  • 1960 - Juwara
  • 1980 - Peringkat angka 2
  • 1976 - Ora lolos
  • 2007 - Peringkat angka 3
  • 2000 - Peringkat angka 3
  • 1956 - Juwara
                                     

3. Pemain kondhang

  • Hwang Sun-hong
  • Ahn Jung-hwan
  • Cha Bum-kun
  • Lee Chun-soo
  • Lee Dong-gook
  • Seol Ki-hyeon
  • Park Ji-sung
  • Hong Myung-bo

Cithakan:TimAFC Cithakan:Nagara peserta piala donya 2006

                                     
  • Tim nasional bal - balan Jepang iku timnas bal - balan sing diwangun déning Japan Football Association JFA Werna sragam tim biru, putih, abang. Penampilan
  • Tim nasional sépak bola Turki diawasi déning Federasi Bal - balan Turki. Prestasi paling apik tim iki yakuwi peringkat ka - 3 ing Piala Donya FIFA ing Jepang
  • Tim Nasional Bal - balan Koréa Kidul Son wiwit saya minggah saé kariripun wiwit main ing klub Hamburger SV, ing tim punika Son miwiti karir debut bal - balan
  • Ing ngisor iki pratélan ringkes tim bal - balan saka saindhenging donya sing disusun miturut jeneng nagara. Mung tim - tim sing main ing tataran paling dhuwur
  • Granqvist bisa ana manèh ing tim nasional iki. Granqvist kang urip ana ing Paarp, tlatah kidul Swedhèn, miwiti pakaryan bal - balan kanthi wasis ing Helsinborgs
  • Hong Myung - Bo Koréa 홍명보, Hanja: 洪明甫 lair ing Seoul, 12 Fèbruari 1969 umur 52 taun yaiku manten juru main bal - balan Koréa Kidul kang bebarengan karo
  • ana ing nagara Jepang, Italia lan Inggris. Dhèwèké uga wis mbéla tim nasional bal - balan Jepang ana ing Piala Donya 1998, 2002, lan uga 2006. Nakata miwiti
  • Park Ji - sung lair ing Seoul, Koréa Kidul 25 Fèbruari 1981 umur 40 taun ya iku salah sijiné juru main bal - balan Koréa Kidul kang duwé ndhuwur awak 176
  • Wétan 25 Sèptèmber 1979, dhèwèké yaiku salah sawijining pemain bal - balan Tim Nasional Indonésia kang pènsiun ing taun 2010. Dhèwèké naté bélani pirang - pirang
  • kajuwaraan bal - balan resmi sing dianakaké déning FIFA saben rong taun sapisan. Kajuwaraan iki diiloni déning saben nagara sing ngirim tim nasional bal - balan ing
  • 1964 umur 56 taun minangka mantan juru main bal - balan asal Jerman lan naté dados pelatih Tim NAsional Jerman ingkang kasil mapan ing peringkat 3 ing