Back

ⓘ Tim nasional bal-balan Amérika Sarékat




Tim nasional bal-balan Amérika Sarékat
                                     

ⓘ Tim nasional bal-balan Amérika Sarékat

Tim nasional bal-balan Amérikah Sarékat wiwit pungkasan dekade 1980-an, wis dadi kakuatan anyar ing bal-balan donya. Miturut pratélan Peringkat Donya Fédération Internationale de Football Association sing diwetokaké Mèi 2006, AS wis ana ing peringkat kalima.

Sadurungé, bal-balan dianggep ulah raga kelas loro sing kalah populer karo American football. AS tau mèlu sajeroning telung Piala Donya 1930, 1934 lan 1950 nanging wektu iku diiloni déning para juru main imigran.

Wiwit 1990, AS ora tau absèn mèlu Piala Donya kanthi prèstasi paling apik mlebu perempatfinal ing Piala Donya 2002. Tim iki kasingkir sawisé kalah saka Jerman sing sabanjuré lolos menyang babak final.

                                     

1. Piala Donya 2006

Pelatih Bruce Arena isih ngango sapérangan skuad 2002. Sajeroning skuad 2006 iki ana jeneng-jeneng kaya Kasey Keller, Eddie Lewis, Landon Donovan, lan DaMarcus Beasley, sarta veteran Claudio Reyna sing wis mèlu wiwit Piala Donya 1994 ing AS.

                                     

2. Rekor Piala Donya

  • 1990 - Babak 1
  • 1934 - Babak 1
  • 2010 - Lolos
  • 2002 - Perempatfinal
  • 1930 - Semifinal
  • 2006 - Babak 1
  • 1954 nganti 1986 - Tidak lolos
  • 1998 - Babak 1
  • 1950 - Babak 1
  • 1938 - Mundur
  • 1994 - Babak 2
                                     

3. Rekor Piala Emas CONCACAF

  • 2000 - Perempat final juwara angka 5
  • 1998 - Juwara angka 2
  • 2002 - Juwara
  • 2005 - Juwara
  • 1996 - Juwara angka 3
  • 2009 - Juwara angka 2
  • 1993 - Juwara angka 2
  • 1991 - Juwara
  • 2007 - Juwara
  • 2003 - Juwara angka 3
                                     

4. Tim Piala Donya 2006

  • Depan: 9 Eddie Johnson Kansas City Wizards 11 Brian Ching Houston Dynamo 16 Josh Wolff Chicago Fire 20 Brian McBride Fulham
  • Pelatih: Bruce Arena
  • Belakang: 2 Chris Albright Los Angeles Galaxy 3 Carlos Bocanegra Fulham 4 Pablo Mastroeni Colorado Rapids 6 Steve Cherundolo Hanover 96 7 Eddie Lewis Leeds United 12 Cory Gibbs ADO Den Haag Walanda 13 Jimmy Conrad Kansas City Wizards 22 Oguchi Onyewu Standard Liege 23 Eddie Pope Real Salt Lake
  • Tengah: 5 John OBrien CD Chivas AS 8 Clint Dempsey New England Revolution 10 Claudio Reyna Manchester City 14 Ben Olsen D.C. United 15 Bobby Convey Reading 17 DaMarcus Beasley PSV Eindhoven 21 Landon Donovan Evertonpinjaman)
  • Penjaga gawang: 1 Tim Howard Everton F.C 18 Kasey Keller Bor. Moenchenglabach 19 Marcus Hahnemann Reading
                                     
  • Liga Bal - balan Utama Amérikah Sarékat Inggris: Major League Soccer utawa biyasa disingkat MLS ya iku liga bal - balan profésional tingkat paling dhuwur
  • Ing ngisor iki pratélan ringkes tim bal - balan saka saindhenging donya sing disusun miturut jeneng nagara. Mung tim - tim sing main ing tataran paling dhuwur
  • kajuwaraan bal - balan resmi sing dianakaké déning FIFA saben rong taun sapisan. Kajuwaraan iki diiloni déning saben nagara sing ngirim tim nasional bal - balan ing
  • Kajuwaran Bal Baskèt Putra NCAA Georgetown wis tau menang ing 3 kajuwaran nasional tim Dhivisi 1 NCAA: Putra 2 Bal baskèt 1 1984 Bal - balan 1 2019
  • tiyang kathah minangka pemain bal Amérika ingkang prospékipun saé, lan kalebet pemain palin eném ing tim nasional Amérika ing kualifikasi Piala Donya FIFA
  • 1964 umur 56 taun minangka mantan juru main bal - balan asal Jerman lan naté dados pelatih Tim NAsional Jerman ingkang kasil mapan ing peringkat 3 ing
  • taun iku juru main bal - balan saka Walanda kang main minangka dadai panyerang ing klub AC Milan lan panjenengané uga main ing Tim Nasional Walanda. Panjenengané
  • akadhemi kang bisa nembus tim utama Liverpool. Taun 2016 Trent miwiti tetandhingan aguna sepisané ing tur mangsa 2016 Amérika Sarékat Sithik mbaka sithik
  • Xherdan Shaqiri yaiku salah sawijining pamain bal - balan saka nagara Swis lan main ing klub Liverpool FC. Dhèwèké lair ing Gjilan, Yugoslavia tanggal 10