Back

ⓘ Tim nasional bal-balan Pasisir Gadhing




                                     

ⓘ Tim nasional bal-balan Pasisir Gadhing

Tim nasional bal-balan Pasisir Gadhing, kanthi jejuluk Les Éléphants, iku tim kang makili Pasisir Gadhing sajeroning kajuwaraan bal-balan internasional. Diperkuat d’ening juru main-juru main kang akèh-akèhé main ing Éropah, mligi Prancis, Pasisir Gadhing lolos mlebu Piala Donya FIFA kanggo kang sepisanan taun 2006.

                                     

1. Trivia

Tim nasional Pasisir Gadhing menangaké loro tetandhingan penalti kanthi asil paling dhuwur sajeroning ajang internasional - ing Piala Afrika 1992 ngalahaké Ghana 11-10 lan prapat final Piala Afrika 2006, ngalahaké Kamerun 12-11.

                                     

2. Pemain kondhang

  • Abdoulaye Traore: kerep dinobataké minangka salah siji penyerang paling apik Afrika taun 1990-an
  • Laurent Pokou: pencetak gol paling akèh ing Piala Afrika
  • Yousouf Falikou Fofana: "Berlian Hitam Monaco"
                                     
  • Ing ngisor iki pratélan ringkes tim bal - balan saka saindhenging donya sing disusun miturut jeneng nagara. Mung tim - tim sing main ing tataran paling dhuwur
  • Abidjan, 11 Maret 1978 umur 43 taun iku juru main bal - balan saka Pasisir Gading, saiki kagabung ana ing tim Chelsea F.C... Dhuwurè 189 cm, Drogba uga pemenang
  • 1987 umur 24 taun ya iku juru main ngarep bal - balan Argentina sing saiki maén ana ing Barcelona lan tim nasional Argentina. Messi kerep diparabi maradona
  • lair tanggal 4 Juni 1985 ing Gliwice, Polen iku sawijining juru main bal - balan Jerman katurunan Silesia. Podolski duwé peparab Prinz Poldi Pangéran