Back

ⓘ Stadion Green Point




Stadion Green Point
                                     

ⓘ Stadion Green Point

Stadion Green Point sing dumunung ing kutha Cape Town, Afrika Kidul iku siji stadion. Sajeroning tahap perancangan stadion mau dirujuk minangka "Stadion Renaisans Afrika".

                                     

1. Stadion lan Piala Donya FIFA

Stadion dumunung ing Green Point, antarané Signal Hill lan Samudra Atlantik, cedhak pusat kutha Cape Town lan Victoria & Alfred Waterfront, papan blanja wisatawan sing populer ing panggonan mau. Stadion iki duwé kapasitas watara 68.000 kursi. Stadion iki uga kahubung karo pasisir segara nganggo dalan anyar, Granger Bay Boulevard, lan dilingkungi taman kutha sing jembaré 60 hektar.

Ing Piala Donya, stadion iki kanggonan 5 tetandhingan babak penyisihan grup, siji tetandhingan babak kaloro, siji tetandhingan prapat final lan siji tetandhingan semi-final.

                                     
  • FIFA. Tetandhingan pambuka lan tetandhingan final bakal dianakaké ing Stadion Soccer City, ing kutha gedhé dhéwé Afrika Kidul, Johannesburg. Bawana Afrika
  • 21 June 2010 13: 30 Portegal vs. Koréa Lor Stadion Green Point Cape Town
  • 14 June 2010 20: 30 Itali vs. Paraguay Stadion Green Point Cape Town Wasit: Benito Archundia Meksiko
  • 24 June 2010 20: 30 Cameroon vs. Nèderlan Stadion Green Point Cape Town