Back

ⓘ Piala Donya FIFA 1930




Piala Donya FIFA 1930
                                     

ⓘ Piala Donya FIFA 1930

Piala Donya FIFA kang pisanan diadani taun 1930. Kajuwaraan iki diadani ing Uruguay, juwara Olimpiade wektu iku. Uruguay dadi juwara kang pisanan, ngalahaké Argentina ing babak final kanthi asil 4 – 2.

                                     

1. Kualifikasi

Piala Donya iki uga siji-sijiné kang tanpa ngliwati babak kualifikasi. Tim mèlu partisipasi mnung kanthi undhangan. Sethithik banget tim saka Éropah kang mèlu turnamèn iki, amarga angèlé perjalanan nyebrangi Samudra Atlantik. Rong sasi sadurungé kompetisi diwiwiti, ora ana siji-sijia nagara ing Éropah kang gelem mèlu. Mung amarga campur tangan saka Présidhèn FIFAwektu semana, Jules Rimet nembé patang tim saka Éropah mèlu gabung, yaiku: Bèlgi, Prancis, Rumania, lan Yugoslavia.

                                     

2. Ringkesan

Telulas tim peserta dipérang dadi patang grup, lan tetandhingan pisanan dianakaké tanggal 13 Juli, yaiku Prancis ngalahaké Meksiko kanthi skor 4-1. Gol pisanan Piala Donya diciptakaké déning Lucien Laurent, déné hat-trick pisanan diciptakaké juru main Amérikah Sarékat, Bert Patenaude wektu nglawan Paraguay. Papat pamenang grup, Argentina, Yugoslavia, Uruguay, lan Amérikah Sarékat, maju menyang babak palastra.

Ing babak semi-final, kaloro tetandhingan rampung kanthi skor 6-1, Argentina ngalahaké Amérikah Sarékat lan Uruguay ngalahaké Yugoslavia. Ora ana parebutan papan katelu saéngga Amérikah Sarékat lan Yugoslavia dianggep sebagai juwara angka 3 bebarengan.

Final Piala Donya pertama dianakaké ing Stadion Centenario, Montevideo, tanggal 30 Juli kanthi asil 4-2 kanggo kamenangan Uruguay saka Argentina.Ing final mau,kaloro finalis silih débat yèn bal gawéyané duwé kwalitas paling apik wektu semana durung ana bal resmi,bal resmi nembé ana taun 1966. Wusanané bal duwèké Argentina dianggo ing babak pisanan,lan bal Uruguay ing babak 2

                                     
  • Piala Donya FIFA utawa kerep dicekak Piala Donya iku kajuwaraan bal - balan paling wigati ing donya internasional. Diselenggarakaké déning Fédération Internationale
  • Piala Donya FIFA 2014 iku Piala Donya FIFA ke - 20 aing putaran finalé ianakaké ing Brasil. Prastawa iki minangka prastawa kaloro Brasil dadi tuan - omah turnamèn
  • suksès ing ajang Piala Donya FIFA lan Copa América. Debut piala donyané kadadéan ing taun 1930 asilé kaping pindho ngrebut juwara Piala Donya lan kaping 39
  • taun 1930 lan kasil paling apik ya iku babak saprapat final ing Piala Donya FIFA 1994. 1930 - Babak 1 1934 - Babak 1 1938 - Babak 1 1950 - Ora mèlu 1954
  • bal - balan sing prestasiné ngraih gelar juwara kaloro Piala Emas CONCACAF 1991. Ing Piala Donya FIFA asil paling apik ya iku babak pisanan ing 1982. Dikontrol
  • kajuwaraan bal - balan internasional. Ghana lolos menyang Piala Donya FIFA kanggo kang sapisanan ing 2006. 1930 nganti 1958 - ora mèlu 1962 - ora lolos 1966 - mundur
  • putih, abang. Penampilan pisanan Jepang ing Piala Donya FIFA 1998. Timnas Jepang luwih suksès ing ajang Piala Asia, dadi juwara kaping telu sajeroning patang
  • Argentina saka taun 1930 nganti 1937. Varallo iku anggota skuad Argentina nalika kompetisi Piala Donya FIFA sing kapisan ing taun 1930 lan nalika iku dhèwèké
  • perempat final Piala Donya FIFA ing 1990, kalah saka Inggris sajeroning babak perpanjangan wwktu. Tim iki uga wis menangaké 4 Piala Afrika, lan medali
  • akèh - akèhé main ing Éropah, mligi Prancis, Pasisir Gadhing lolos mlebu Piala Donya FIFA kanggo kang sepisanan taun 2006. Tim nasional Pasisir Gadhing menangaké