Back

ⓘ Piala Donya FIFA 2014




                                     

ⓘ Piala Donya FIFA 2014

Piala Donya FIFA 2014 iku Piala Donya FIFA ke-20 aing putaran finalé ianakaké ing Brasil. Prastawa iki minangka prastawa kaloro Brasil dadi tuan-omah turnamèn iki sawisé 1950. Turnamèn iki uga minangka Piala Donya FIFA pisanan sing diadani ing Amérika Kidul sawisé Argentina 1978. Sadurungé ora ana nagara Amérika Kidul sing nyelenggarakaké Piala Donya FIFA punjul sapisan. Piala Donya 2014 bakal diadani ing sawatara kutha gedhé ing Brasil, lan rencanané kutha sing bakal kanggonan tetandhingan penutupan ya iku São Paulo utawa Rio de Janeiro

                                     

1. Pamilihan tuan omah

Tanggal 7 Maret 2003, FIFA ngumumake minangka turnamen diadakake ing Amérika Kidul tumuju kapisanan sabanjuré Argentina nyelenggarakake turnamen Piala Donya FIFA taun 1978, salakune déning kabecikan rotasi hak déning tuan omah Piala Dunia antara konfederasi kang béda.Ing tanggal 3 Juni 2003, CONMEBOL ngumumake minangka Argentina, Brasil, lan Kolombia gelem dadi tuan omah panyelenggara Piala Donya2014. Pada tanggal 17 Maret 2004, asosiasi CONMEBOL telah memilih bahwa telah sepakat untuk mengadopsi Brasil sebagai calon tunggal mereka.

                                     

1.1. Pamilihan tuan omah Tim peserta

Catatan a. ^ Secara resmi tidak diadakan tetandhingan perebutan papan katiga pada 1930 dan peringkat katiga tidak dianugerahkan pada saat itu, ketika Amérikah Sarékat dan Yugoslavia sama-sama kalah pada semifinal. Namun, FIFA mencatat keduanya masing-masing sebagai peringkat katiga dan keempat. b. ^ Ini merupakan penampilan ke-3 Rusia pada Piala Dunia FIFA. Namun FIFA menganggap Rusia sebagai pengganti timnas Uni Soviet. c. ^ Penampilan terbaik Rusia ya iku babak grup pada 1994 dan 2002. Namun FIFA menganggap Rusia sebagai pengganti timnas Uni Soviet.
                                     
  • Piala Donya FIFA utawa kerep dicekak Piala Donya iku kajuwaraan bal - balan paling wigati ing donya internasional. Diselenggarakaké déning Fédération Internationale
  • Piala Donya FIFA 2010 iku edisi kasangalas Piala Donya FIFA kang bakal diadani ing Afrika Kidul, 11 Juni nganti 11 Juli 2010. Edisi iki wujud edisi pisanan
  • Piala Donya FIFA 2014 ya iku Piala Donya FIFA angka 20, turnamen bal - balan internasional kang diadakake ing taun 2014 ing Brasil. Brasil kagolong nagara
  • Argèntina U - 20 lan menangaken Piala Donya Youth Championship FIFA 2005. Piyambakipun makili negaranipun ing Piala Donya FIFA 2014 lan nggayuh ngantos semi
  • dados salah satunggaling angguta timnas Jerman ingkang menang ing Piala Donya FIFA 2014 Ing wekdal enèm, piyambakipun nggabung ing klub Sportfreunde Eisbachtal
  • Prancis lan FIFA sarujuk kanggé nggabungaken bebingah wau. Wontenipun bebingah FIFA Ballon d Or lajeng dipunwara - wara wekdal Piala Donya FIFA 2010 ing Afrika
  • FIFA Piala Intercontinental Judhul kasebut dianugerahi ing taun 2017 dening federasi donya kanthi dokumen resmi Dewan Piala Dunia Klub FIFA FIFA Club
  • wis makili Argentina ing rong Piala Donya lan ing telung turnamen Copa América, minangka finishner ing 2014 Piala Donya FIFA uga ing 2015 lan turnamen Copa
  • Èropah. Piyambakipun ugi pikantuk Sepatu Emas FIFA minangka juru main ingkang saé piyambak ing Piala Donya FIFA 2010. Piyambakipun dados satunggaling juru
  • tim paling suksès sajeroning sajarah. Brasil kaping lima njuaarani Piala Donya FIFA Tim Brasil kerep diundang kanti jeneng paraban Seleção, kang tegesé
  • Bremen Piala DFB: 2008 09 Jerman Piala Donya FIFA Paringkat telu: 2006 Paringkat telu: 2010 Piala Éropah: Runner up: 2008 Semifinalis: 2012 Piala Konfederasi