Back

ⓘ Basiyo




Basiyo
                                     

ⓘ Basiyo

Basiyo iku sawijining pelawak saka Yogyakarta. Lawakan Basiyo kondhang ing Jawa liwat sawatara giyaran radio, televisi, lan atusan rekaman kaset. Lawakané asring karan Dhagelan Mataram, jumbuh karo jeneng acarané ing RRI Yogyakarta.

Nalika nglawak, Basiyo asring bebarengan karo kanca-kancané, ing antarané Sudarsono, Hardjo Gepeng, Suparmi, Pujiyem, Ngabdul, Atmo Kemin, bojoné Bu Basiyo, lan liya-liyané. Akèh-akèhé kancané iku karyawan RRI Nusantara II Yogyakarta, sing lumrah ditampung déning pamaréntah nalika jaman iku.

Basiyo uga asring kolaborasi karo sawatara seniman liya, ing antarané Bagong Kussudihardjo, Ki Nartosabdo, Nyi Tjondrolukito, lan liya-liyané.

                                     

1. Diskografi

Rekaman audio Basiyo akèh diwedalaké déning Fajar Borobudur Record, Irma lan Lokananta Sala.

  • Basiyo mBécak
  • lan liya-liyané
  • Basiyo mBlantik
  • Kibir Kejungkir
  • Degan Wasiat
  • Pangkur Jengglèng
  • Dhadhung Kepuntir
  • Gathutkaca Gandrung
  • Basiyo Kapusan
  • Maling Kontrang-kantring
                                     
  • Dasawarsa 1980 - an iku kaurut saka taun 1980 nganti 1989 Basiyo pelawak
  • September - Adam Malik, pulitikus, Wakil Présidhèn Indonésia l. 1917 Ali Murtopo, mantan Mantri Penerangan Indonésia lan Kepala BAKIN l. 1924 Basiyo pelawak