Back

ⓘ Bambi




Bambi
                                     

ⓘ Bambi

Bambi iku sawijining filem animasi saka Amérikah Sarékat diprodhuksi Walt Disney lan dirilis ing biyoskup déning RKO Radio Pictures tanggal 13 Agustus 1942. Film iki dadi filem kaping 5 ing sérial filem animasi klasik Walt Disney. Critané diangkat saka buku Bambi, A Life in the Woods déning pengarang Austria Felix Salten.

Tokoh mligi kidang abuntut putih Odocoileus virginianus aran Bambi, wong tuwané sang bapak aran Great Prince of the Forest, lan sang ibu ora disebutaké jenengé, kanca-kanca Bambi kaya ta Thumper truwèlu irung jambon, Flower sigung, lan Faline, kanca mangsa cilikan sisan pasangané img dina mburi. Sajeroning filem, Disney ngowahi paraga Bambi dadi kidang abuntut putih. Alesané, "kidang roe" ora ana ing Amérikah Sarékat, lan wong Amérika luwih kenal kidang abuntut putih. Film iki olèh 3 nominasi Academy Award kanggo tata swara paling apik, lagu pang apik kanggo "Love Is a Song", lan musik asli paling apik.

Paraga: Bobby Stewart, Donnie Dunagan, Hardie Albright, John Sutherland, Paula Winslowe, Peter Behn, Tim Davis, Sam Edwards, Will Wright, Cammie King, Ann Gillis, Fred Shields, lan Stan Alexander mèlu ngisi swara filem iki. Sekuel filem iki, Bambi II, dirilis ing taun 2006.

Sasi Juni 2008, American Film Institute mbiwara "10 Top 10" kang isi 10 filem paling apik Amérika antarané 10 genre filem "klasik". Peringkat mau asal saka survé 1.500 wong saka kalangan komunitas kreatif. Bambi ana ing peringkat katelu sajeroning genre animasi.

                                     
  • Bambi iku sawijining filem animasi Amérikah Sarékat diprodhuksi Walt Disney. Nanging uga bisa ngrujuk marang: Bambi A Life in the Woods Bambi s Children
  • Award 1991: GOLDEN CAMERA German TV Lifetime Achievement Award 1990: BAMBI Lifetime Achievement Award dari kalawarta Jerman BUNTE Minangka aktor