Back

ⓘ Kampung Yahudi (Yerusalem)




Kampung Yahudi (Yerusalem)
                                     

ⓘ Kampung Yahudi (Yerusalem)

Kampung Yahudi utawa Jewish Quarter iku siji saka patang papan padunungan sajeroning Kutha lawas Yerusalem ing Yerusalem. Tlatah iki jembaré watara 116.000 mèter pesagi kang dumunung ing sèktor kidul-wétan ing sajeroning témbok kutha lawas, lan mujur saka Gerbang Zion ing sisih kidul, sadawaning Padunungan Armenia ing sisih kulon, nganti tekan Street of the Chain ing sisih lor lan Témbok Ratapan lan Temple Mount ing sisih wétan.

Papan padunungan iki dipanggoni watara 2.000 pedunung lan minangka panggonan sawatara yeshiva land sinagog, mligi Sinagog Hurva. Sawisé diwangun ing taun 1701, dirusak, dibangun manèh taun 1864, lan dirusak ing taun 1948, Sinagog Hurva dibangun manèh taun 2010.