Back

ⓘ Sajarah Cina




                                               

Pambrontakan Boxer

Pambrontakan Boxer iku pambrontakan ing Cina wiwit November 1899 nganti 7 September 1901, marang kakuwasan manca ing sèktor perdagangan, pulitik, agama, lan tèknologi. Boxer miwiti minangka anti-manca, anti-imperialis lan dadi pergerakan kang dipelopori déning among tani ing Cina lor. Para among tani iki nyerang wong manca kang yasa jalur sepur lan nglanggar Feng Shui, lan uga wong Kristen kang dianggep tanggung jawab marang anané dominasi mancanagara ing Cina. Ing sasi Juni 1900, Boxer nyerang Beijing lan mrejaya 230 wong non-Tionghoa. Akèh Tionghoa Kristen, wong Katulik kaprejaya ing pro ...

                                               

Peradaban lembah Kali Kuning

Peradaban lembah Kali Kuning ya iku peradaban kang muncul ing lembah Kali Kuning. Kali Hwang Ho diarani Sungai Kuning amarga gawa blethok kang wernane kuning sadawané alirane. Sumber kali Kuning iki ya iku Pegunungan Kwen-Lun ing Tibet lan mili ngliwati laladan Pagunungan Cina Lor nganti mbentuk dataran cendhèk lan akhire ana tekan Teluk Tsii-Li, Segara Kuning. Ing laladan lembah kali kang subur iki kabudayan bangsa Cina kawiwitan. Ing sajarah, laladan iki ngangelake masarakat Cina kuna kanggo nindakaké aktivitas uripé amarga dadine es ing mangsa es lan nalika es wiwit mbanyu bakal ana ban ...

                                     

ⓘ Sajarah Cina

  • Dhokumèn tuwa dhéwé ngenani sajarah Jepang iku kumpulan naskah sajarah Cina Sajarah Patlikur Dinasti asal abad kaping 1 Masehi. Nanging bukti - bukti nedahaké
  • Januari 1982 punika ahli sajarah lan antropologis Republik Rakyat Cina Panjenenganipun dipunkenal amargi seratanipun Sajarah Zhuang Amargi karyanipun
  • ana ing Cina ana ing sadawané sajarah Cina Wangsa iki dadi wangsa kang ngunakaké dhasar - dhasar nasionalitas Cina kanggo marisi pamanunggalan Cina saka wangsa
  • sadurungé Cina resmi nyawiji déning Wangsa Qin. Wangsa Zhou ya iku wangsa kang paling suwé dibandhingaké karo wangsa - wangsa liyané ana ing sajarah Cina lan
  • Banjur Cina malih dadi Républik Cina nalika taun 1911 kang diyasa déning Sun Yat - Sen. Dhèwèké iku sing ngedegaké parté kang tuwa dhéwé ing sajarah modhèren
  • Témbok Raseksa Cina utawa Témbok Besar Tiongkok Hanzi tradhisional: 長城 Hanzi prasaja: 长城 pinyin: Chángchéng uga dikenal ing Tiongkok kanthi jeneng
  • bawana mau. Nagara - nagara sing dumunung ing Asia Wétan: Républik Rakyat Cina kajaba provinsi Qinghai lan laladan otonomi Xinjiang lan Tibet Jepang Koréa
  • salah siji saka telu wangsa kang paling duwé prabawa ana ing Cina sadawané sajarah Cina Wangsa Tang nggantèni Wangsa Sui kang umuré cekak, diyasa déning
  • Syair Siti Zubaidah Perang Cina utawi Syair Siti Zubaidah inggih punika salah satunggalipun syair Melayu abad kaping 19 ingkang dipunserat déning tiyang
  • sapérangan golongan ètnis paling akèh, kang manggon ing dharatan Mongolia, Cina lan Rusia. Mongol bisa ateges: Mongolia, siji nagara kang ana ing Pusat