Back

ⓘ Piala Suzuki AFF 2010




Piala Suzuki AFF 2010
                                     

ⓘ Piala Suzuki AFF 2010

Kajuwaraan Bal-balan ASEAN 2010 minangka edisi kawolu saka Kajuwaraan Bal-balan ASEAN. Suzuki dadi sponsor utama manèh sajeroning turnamen edisi iki, sehingga kanthi resmi, edisi iki bernama Piala Suzuki AFF 2010.

Babak panyisihan grup digelar ing Indonésia lan Vietnam, 1 hingga 8 Dhésèmber, sawatara tetandhingan semifinal lan final digelar kanthi sistem tandang-kandang. Tetandhingan semifinal tanggal 15 lan 16 Dhésèmber kanggo tetandhingan pisanan lan tangggal 18 nnganti 19 Dhésèmber kanggo tetandhingan kapindho. Sauntara, tetandhingan final digelar tanggal 26 lan 29 Dhésèmber.

Edisi iki dimenangaké Malaysia, kang menangaké babak final saka Indonésia kanthi kaunggulan aggregat 4–2, sawisé ing tetandhingan pisanan ing Malaysia menang kanthi skor 3–0, lan ing tetandhingan kapindho, Indonésia menang kanthi skor 2–1. Sauntara iku, Vietnam lan Filipina kasil maju nganti babak semifinal, nanging ora mlebu final.

Firman Utina, kaptèn Indonésia djadi juru main paling apik sajeroning turnamen edisi iki, lan Mohd Safee Bin Mohd Sali, juru main Malaysia dadi panyithak gol paling akèh kanthi 5 gol.

                                     

1. Tuan omah

Indonésia lan Vietnam kapilih nyelenggarakaké babak panyisihan grup turnamen edisi iki. Tanggal 17 Fèbruari 2009, Vietnam mbiwara péngin nyelenggarakaké turnamen edisi iki saéngga wusanané dadi edisi kawolu kang diadani. Pada 21 April 2009, koran berbasa Vietnam, VietNamNet mbiwara yèn Vietnam bakal nyelenggarakaké kajuwaraan mau bebarengan karo Indonésia.