Back

ⓘ Pizza




                                               

Mozzarella

Mozzarella inggih punika kèju Italia ingkang dipundamel kanthi cara diputer lan ditugel, amargi wonten ing Basa Italia, mozzare ateges nugel. Keju punika dipundamel saking susu sapi ugi susu kerbau. Mozzarella di bufala dipundamel saking susu kerbau, déné mozzarella fior di latte dipundamel saking susu sapi ingkang dipun pasteurisasi. Mozzarella seger padatanipun kanthi warna putih, nanging saged warna kuning cerah gumantung panganan sapi/kerbau ingkang dipunpendhet saking susunipun. Tekstur kèju punika lembut lan mawi kadar toya ingkang inggil. Padatanipun kèju ingkang dipundamel ing dint ...

                                               

Pissaladière

Pissaladière minangka spesialisasi kuliner sing asale saka Liguria, saiki uga khas ing Prancis sisih kidul wétan. Asring dibandhingake karo pizza. Tembung Pissalandrea asale saka terminologi Italia Pizza all Andrea, utawa Pizza dAndrea. Iki dianggep minangka pizza Genoa. Adonan biasane adonan roti luwih kenthel tinimbang pizza klasik Margherita, lan topping tradisional biasane kalebu bawang karamel, zaitun ireng, lan teri. Panganan kasebut banjur nyebar menyang kabeh Liguria geografis lan etno-budaya, yaiku antarane kali Magra lan Var. Sawise aneksasi County Nice menyang Prancis, masakan N ...

                                               

Pizza kèju

Keju pizza kalebu sawetara jinis lan jinis keju lan produk susu sing dirancang lan diproduksi kanggo digunakake khusus ing pizza. Iki kalebu diproses lan dipunéwahi keju kayata mozzarella -like keju diproses lan Varian mozzarella. Istilah kasebut uga bisa ngrujuk marang jinis keju sing cocog digunakake ing pizza. Keju sing paling populer sing digunakake kanggo nyiyapake pizza yaiku mozzarella, provolone, cheddar lan Parmesan. Emmental, Romano lan ricotta asring digunakake minangka topping, lan keju pizza olahan sing digawe khusus kanggo pizza diproduksi kanthi massal. Sawetara keju pizza s ...

                                               

Pizza saben irisan

Pizza ing irisan iki minangka salah sawijining jinis panganan cepat saji sing diresiki dening restoran lan panganan minangka irisan pizza sing disiapake. Iki minangka panganan umum lan panganan jalanan ing macem-macem wilayah ing saindenging jagad. Sawetara restoran lan pizza mung adol pizza kanthi irisan, dene liyane adol irisan uga pizza. Irisan jumbo yaiku irisan pizza ukuran New York kanthi ukuran gedhe sing dadi panganan terkenal ing Washington, DC Pizza al taglio yaiku macem-macem pizza sing asale saka Roma, Italia lan umume diisi irisan lan didol kanthi bobote.

Pizza gorèng
                                               

Pizza gorèng

Pizza gorèng iku pizza sing ora dibakar nanging digorèng mawa lenga panas. Panganan iki akèh didol ing Sekotlan. Sanadyan mangkono, ing Italia, ya iku nagara asal pizza, uga ana pizza sing digorèng. Ing Sekotlan, pizza gorèng wiwit populèr sawisé dasawarsa 1970-an. Pizza gorèng didol ing warung-warung panganan lan racaké digorèng ngono waé utawa dilandhesi glepung. Banjur olèhé mangan karo kenthang gorèng mawa minuman soda Irn-Bru.

Watu panggang
                                               

Watu panggang

Watu panggang minangka salah sawijining jinis piranti masak portebel sing digunakake ing panggangan. Bisa digawe saka keramik, watu utawa, bubar uyah. Panganan dilebokake ing watu kasebut, banjur dilebokake ing oven, sanajan kala-kala watu kasebut digawe panas sadurunge. Watu panggang digunakake kaya seprei cookie, nanging bisa nyedhot kelembapan tambahan kanggo panganan sing luwih renyah. Watu pizza minangka watu bakar sing dirancang kanggo masak pizza.