Back

ⓘ Gas désa




                                     

ⓘ Gas désa

Gas désa utawa Dekah désa utawa Sedekah bumi, iku upacara adat ing tlatah Blora lan uga ing tlatah padésan liyané, mligi ing Jawa Tengah, minangka wujud syukur marang Gusti. Upacara iki ditindakake sabubaré panèn. Lumrahé gas désa dianakake ing dina kang dianggep wetoné désa iku. Ing gas désa akèh ritual kang ditindakaké, kaya ta bancakan ing sendhang utawa sumur kang dianggep kramat warga désa, banjur dianakaké arak-arakan barongan mubeng désa. Bubar iku diterusaké pista rakyat kang bisa awujud dangdut, seni tayub, campursari, wayang, kethoprak lan sapanunggalané.

                                     
  • sasampunipun panèn wonten satunggaling désa Padésan ingkang limrahipun ngawontenaken sedhekah bumi utawi gas désa punika désa - désa wonten kabupatèn Blora Blora
  • masak saliyané lenga gas gas elpiji, kayu obong. Areng iku racaké kanggo masak ing désa - désa kang arang ana lenga gas lan gas elpiji. Ing sapérangan
  • ngrancang kanggo ngaspal goreng ratan cor gas desha apa sedekah bumi Lomba thotek Carnaval 17 san Malem 17 san ing désa iki ana klub bal - balan kang jenenge
  • kaya déné kawah blethok liyané, iku aktivitas panglepasan gas saka jero teras bumi. Gas iki racaké wujud métana. Kuwu iku siji - sijiné kang dumunung
  • ngandut cadangan lenga patra nganti 650 yuta barel lan 1, 7 triliun cubic feet gas alam. Masarakat Indonésia mligi warga Blora lan Bojonegoro mesthi waé ngrasa
  • liya liyané karo hasil tambang nikel, sing lagi taraf eksplorasi lan gas Blok Matindok lan Senoro Jembar wewengkon Kabupatèn Banggai 9.672, 70 km2
  • pindho ing donya. Indonésia duwé sumber daya alam kalubèran kaya lenga lan gas bumi, timah, tembaga lan emas. Pertanian mligi mrodhuksi beras, tèh, kopi
  • Lintang kidul kabupatèn Sumenep katata sajeroning 25 kacamatan, kalurahan lan désa Kacamatan - Kacamatan ing kabupatèn iki ya iku: Ambunten Arjasa Batang Batang
  • saka déposit galsial, kerepé alluvium. Dimangertèni bokmanawa ana sumber gas alami, Marcellus Shale, sing dunungé 2, 5 nganti 3, 2 km sangisoring lemah