Back

ⓘ Sedulur




                                               

Nanaimo kothak

Nanaimo bar / n ə ˈ n aɪ m oʊ / iku panganan cuci mulut bar sing ora mbutuhake baking lan dijenengi kutha Nanaimo, British Columbia. Dumadi saka telung lapisan: wafer, kacang, lan dhasar remah klapa; custard icing ing tengah; lan lapisan ganache coklat ing sisih ndhuwur. Akeh jinis sing ana, kalebu macem-macem jinis remah, macem-macem rasa aisan, lan macem-macem jinis coklat. Resep kanggo panganan cuci mulut sing padha ditemokake ing macem-macem panggonan, kanthi macem-macem jeneng, ing Amerika Utara lan Eropa. Sebutan "Nanaimo bar" yaiku Kanada, lan ana ing Kamus Oxford Kanada, nanging or ...

                                     

ⓘ Sedulur

  • Sedulur papat iku ajaran falsafah Jawa prakawis klairan manungsa. Miturut falsafah iki, saben wong Jawa iku nduwé papat sedulur ya iku: kakang kawah adhi
  • Sedulur tuwa iku ajaran falsafah Jawa prakawis klairan manungsa lan ana ing konsèp ajaran sadulur papat. Miturut falsafah iki, saben wong Jawa iku nduwé
  • Sayur sedulur utawa sop saudara ya iku olah - olahan khas saka Provinsi Sulawesi Kidul minangka sajian duduh karo bahan dhasar daging sapi sing ramaké ditambah
  • Perang Sedulur Sierra Leone iku perang sadulur sing kadadéan ing Sierra Leone sing lumaku sajeroning 11 taun antara taun 1991 nganti 2002 lan nemahaké
  • kitab Cekaking wuwus, Mahabharata nyritakaké pasulayan para Pandhawa karo sedulur nak - dhèrèké, para Korawa, prakara nagara Astina. Wusanané dadi perang Bharatayuddha
  • Sebutan urutan sadulur ing Jawa: Pembarep, yaiku anak lahir urutan nomer siji. Panggulu utawa panenggak, yaiku anak lahir urutan nomer loro. Pandhadha
  • sakterusé mangisor Sedulur wadon sekandhung, sebapak, seibu Sedulur wadon saka bapak. Sedulur wadon saka ibu. Anak wadon saka sedulur lanang lan sakterusé
  • praja - praja kidul Amérika sing ngraman, sing nandakaké rampungé Perang Sedulur Panjenengane dianggep sing bisa menangaké perang iki, minangka panglima
  • papat miturut pemahaman Jawa. Kakang kawah iki uga diarani sadulur tuwa amarga olèhé metu dhisik nalika ing prosès klairan. Sedulur papat Adhi ari - ari
  • Sentana dalem utawa cukup disebut sentana ya iku aran kanggo sanak sedulur priyayi luhur, utamané ratu. Racaké para sentana manggon bebarengan ratu lan
Kuwé chorley
                                               

Kuwé chorley

Kue chorley kang rata, kue jajanan sing diisi buah, biasane digandhengake karo kutha Chorley ing Lancashire, Inggris. Dheweke minangka sedulur sing cedhak karo jajan Eccles sing luwih dikenal, nanging ana bedane. Kue Chorley umume kurang legi tinimbang seduluré Eccles, lan umume dipangan kanthi nyebarake butter ing sisih ndhuwur, lan kadang irisan keju Lancashire ing sisih dhuwure.