Back

ⓘ Wadhah banyu




                                               

Tèh hèrbal

thumb|Tèh hèrbal Tèh hèrbal iku sebutan tumrap ramuan kembang, godhong, wiji, oyot, utawa woh garing kanggo gawé ombènan sing uga karan tèh hèrbal. Sanajan karan "tèh", ramuan uawa ombènan iki ora ngandhut bahan saka godhong tuwuhan tèh. Tèh hèrbal racaké diseduh nganggo banyu panas supaya duwé aroma wangi. Nanging, tèh hèrbal saka bahan wiji tuwuhan utawa oyot kerep kudu digodhog luwih dhisik sadurungé disaring lan disuguhaké. Sanadyan ngandhut ramuan kembang utawa who garing, tèh sing asal saka godhong tèh kaya tèh mlathi utawa tèh Earl Grey ora kalebu tèh hèrbal. Campuran jeruk bergamot ...

                                               

Mi instan

Mie instan utawa ramen instan yaiku mi sing didol ing blok sing wis matang lan garing kanthi bubuk bumbu lan / utawa minyak bumbu. Roso biasane ing paket sing kapisah, sanajan ing mie tuwung, roso kasebut asring longgar ing cangkir. Sawetara produk mi instan dikemas ana segel; iki bisa digawe panas utawa dipangan langsung saka paket / wadhah. Blok mie garing dirancang kanggo masak utawa digodhog ing banyu sing umob sadurunge dipangan nanging bisa dikonsumsi garing.

                                               

Susu kondensasi

Susu kondensasi yaiku susu sapi kang diombe ngemot 60% banyu. Paling asring ditemokaké anggoné ngombé ditambah gula, nganti kasebut sweetened condensed milk, utawa kasebut susu kenthel legi kang bisa digunakaké saben dina. SCM minangka produk kang awét lan legi banget. Susu ing wadhah kaleng bisa tahan nganti pirang-pirang taun tanpa kulkas yen ora dibukak. Produk kasebut digunakaké ing sajian panganan pirang-pirang negara.

                                               

Méja

Méja yaiku prabot omah kang duwé pérangan kang dhatar ing dhuwuré kang dadi daun méja lan duwé sikil méja kanggo nyangga daun méja. Méja kerep dianggo nyimpen barang lan panganan. Méja digawé kanthi dhuwur kang gampang dijangkau nalika lagi lungguh. Méja lumrahé digawé sepasang karo kursi. Méja racaké ora nduwé laci nanging ana uga méja kang nduwé laci kanggo kabutuhan tinamtu kaya ta méja rias.

                                               

Kwaci

Kwaci yaiku sawijining panganan kang digawé saka isi kembang srengéngé. Isi kasebut digaringakè ing panansing srengéngé banjur di oven supaya bisa krenyes-krenyes. Kwaci racaké kango nyamikan nalika ora ana pagaweyan. Ngoncèki kulit kwaci minangka pakaryan sing nyenengaké masiyo wosé ora nggawé wareg. Kwaci uga bisa kanggo pakan kèwan kaya ta hamster, manuk, luwak lan kèwan sing seneng mangan isi woh.

                                               

Ombènan alus

Omben-omben alus minangka minuman sing biasane ngemot banyu berkarbonat, pemanis, lan rasa alami utawa buatan Pemanis bisa uga gula, sirup jagung fruktosa tinggi, jus buah, pengganti gula, utawa sawetara kombinasi kasebut. Minuman ringan uga ngemot kafein, pewarna, pengawet, lan / utawa bahan liyane. Omben-omben alus diarani "empuk" beda karo omben-omben alkohol atos ". Alkohol sing sithik bisa uga ana ing minuman ringan, nanging kandungan alkohol kudu kurang saka 0.5% saka total volume ombenan ing pirang-pirang negara lan lokalitas yen omben kasebut dianggep ora alkohol. Pukulan woh, tèh ...

                                               

Bolu kukus

Bolu kukus minangka cemilan tradisional Indonesia lan Malaysia saka cupcake spons kukus. Nanging istilah "bolu kukus" biasane nuduhake jinis kue mangkuk sing umume mung nggunakake glepung gandum karo gula, endhog, susu, soda, lan uga nggunakake vanili, coklat, pandan utawa stroberi umum roso, angsal saka inti roso panganan. Kue nggunakake endhog lan soda sing diuleni minangka emulsifier, jinis soda yaiku banyu cemlorot lemon, biasane Sprite. Bolu kukus dianggep minangka jinis kue bolu, sing kalebu macem-macem kue spons, cupcakes lan tart. Tembung bolu asale saka basa Portugis bolo kanggo n ...

                                               

Roti tanpa ulen

Roti ora-knead iku cara saka roti baking sing ulah sing fermentasi banget dawa wektu tinimbang kneading kanggo mbentuk lem lembaran sing menehi roti tektur. Ditondoi kanthi kandungan ragi sing sithik lan adonan sing udan banget. Sawetara resep nambah kualitas kerak kanthi manggang roti ing oven Walanda utawa wadhah liyane. Miturut salah sawijining versi cara sing dikembangake dening tukang roti New York Jim Lahey, kaya sing diandharake ing bukune My Bread, roti siji digawe nganggo campuran 400 g udakara 3 gelas tepung roti, 8 g udakara 1¼ sendok teh uyah lan 1 g udakara ¼ sendhok ragi inst ...

                                               

Jokpyeon

Jokpyeon Hangul: 족편 yaiku sajian ing masakan Korea sing disiapake nganggo trotter sapi sing wis direbus lan potongan liyane kanthi isi kolagen sing akeh, kayata endhas sapi, kulit, buntut lan endhas babi ing banyu nganti suwe, saengga cairan panggang kasebut dibentuk kaya jeli zat nalika digawe adhem. Piring kasebut umume gumantung saka trotters sapi, sing nerangake jenenge sing kalebu jok Hangul: 족 ; "sikil" lan pyeon Hangul: 편 ; tteok ". Jokpyeon kadang diklasifikasikake dadi muk, kategori jeli korea sing digawe saka pati gandum, amarga katon lan ciri sing padha. Trotters sapi sing w ...

                                               

Mi kocok

Mie kocok, iku sawijining Indonesia daging sapi sup mie, beluk saka Bandung kutha, Jawa Barat. Sajian iki kasusun saka mie dadi ing sugih sup daging sapi consommé, kikil, sprouts kacang lan bakso, kaffir jeruk jus, lan sprinkled karo ngiris seger celery, scallion lan goreng shallot. Sawetara resep bisa uga nambah tripe daging sapi. Ing basa Indonesia istilah kocok tegese "goyang", lan nuduhake metode lelembut lan masak mi kanthi goyang mie sing dilebokake ing wadhah timah keropos sing ditangani, nalika disiram ing banyu panas. Piring kasebut nggunakake mie kuning sing rata. Kanggo nambah r ...

                                               

Kanthong ing kothak

Kantong -ing-kothak utawa BiB minangka jinis wadhah kanggo panyimpenan lan transportasi cairan. Iki kalebu kandung kemih sing kuwat, biasane digawe saka pirang-pirang lapisan film metallised utawa plastik liyane, sing lungguh ing njero kothak serat bergelombang. Tas kasebut diwenehake menyang perusahaan sing bakal isi minangka tas sing wis digawe kosong. Perusahaan sing ngisi tas kanthi produk umume mbusak tunyuk, isi tas lan ngganti keran banjur tas dilebokake ing kothak. Kantong kasedhiya minangka single kanggo mesin semi-otomatis utawa minangka tas web, ing endi tas kasebut nduweni perf ...

Peturasan
                                               

Peturasan

Peturasan saka tembung turas, sahengga peturasan ya iku papan kang kasedhiakake kanggo turas/nguyuh. Papan iki wujud wadhah utawa témbok, lan disedhiani kran utawa ember isi banyu kanggo nggrujug sawisé nguyuh. PEturasan uga asring karan urinoir, sawijining tembung kanthi teges kang padha, ing basa Walanda lan basa Prancis. Peturasan racaké disedhiakake kanggo wong lanang amarga posisi nalika nguyuh ing peturasan kudu kanthi ngadeg, déné wong wadon racaké ora bisa nguyuh manawa ora ndhodhok.