Back

ⓘ Kupat tahu




Kupat tahu
                                     

ⓘ Kupat tahu

Kupat tahu ya iku sejenis panganan kang digawé saka campuran kupat lan tahu gorèng kang diiris-iris, banjur diwènèhi sambel kacang. Kupat tahu uga dadi panganan khas saka Kabupatèn Magelang lan Jawa Tengah kanthi umum.

                                     

1. Cara nggawé Kupat Tahu Magelang

Bahan:

  • 30 gram kecambah, dikum banyu panas sedéla
  • 1 bakwan, diiris-iris
  • 1/2 kupat mateng
  • kol utawa lobis diiris-iris sakcukupé
  • 1 tahu putih, goreng, diiris kothak

Sambel kacang:

  • 1/2 siyung bawang
  • 1 séndok makan kacang tanah, goreng, digiling kasar
  • lombok rawit abang tergantung seléra

Duduh gula:

  • uyah sakcukupé
  • 1 lembar godhong salam
  • 5 séndok makan gula jawa, diserut
  • 70 ml banyu
  • 1 cm laos

Cara nggawéné:

  • Tambah godhong slèdri, brambang goreng, lan krupuk.
  • Kupat Tahu: bahan sambel kacang didèlèhaké ing piring, banjur diulek ing dhuwur piring mau nganti alus.
  • Kupat ditata ing dhuwuré sambel kacang kang wis diulek mau. Ditambah tahu goreng kang diiris-iris, kol goreng, kecambah lan bakwan, banjur disuntaki duduh gula jawa.
  • Duduh gula jawa: kabèh bahan duduh gula jawa dilebokaké ing panci, digodhog nganti umob, dientas, diademake banjur disaring.
                                     
  • kas kang migunakaké kupat antarané: kupat tahu Grabag, Kabupatèn Magelang lan kupat glabet Kutha Tegal Kupat uga kerep disuguhaké nganggo saté utawa
  • Tahu Gimbal ya iku panganan khas kutha Semarang. Komposisine ya iku bakwan urang, tahu goreng, endhog dadar, kobis, taoge, lan kupat Bahan iki diiris - iris
  • kabupatèn Ngawi, Jawa Wetan arupa sajenis kupat tahu ananging mèmper tahu gimbal. Olahan iki bahan dhasaré ya iku tépo, tahu tempé sing digorèng lan ana uga sing
  • Indonésia kang ngaggo kupat Lumrahé kang dodolan kupat nggunakaké grobag ing dalan - dalan. Bahan - bahan kang digunakaké yaiku tahu bihun, timun, taoge
  • Telur Bandeng Prèsto Enting - enting Ès Cendol Ès Campur Kupat Tahu Gethuk Wajik Tape Ketan Tahu Aci Tahu Pletok Pilus Kerupuk Antor Kacang Bogarès Soto Tauco