Back

ⓘ Henri Becquerel



Henri Becquerel
                                     

ⓘ Henri Becquerel

Cithakan:Eponim ékan

Antoine Henri Becquerel punia salah setunggil fisikawan asal Prancis ingkang nemokaken radioaktivitas. Naminipun dipun-ginakaken kanggé ékan radioaktivitas.

                                     

1.1. Biografi Kagesangan awal

Becquerel miyos saking kulawarga ingkang ngedalaken 4 génerasi èlmuwan, kalebet putranipun piyambak Jean. Henri Becquerel sinau èlmu kawruh alam ing École Polytechnique lan tèhnik ing École des Ponts et Chaussées. Nalika taun 1890, panjenenganipun palakrami kaliyan Louise Désirée Lorieux.

                                     

1.2. Biografi Karièr

Taun 1892, panjenenganipun dados tiyang angka 3 ing kulawarganipun ingkang nglenggahi kursi fisika ing Musiyum National dHistoire Naturelle. Nalika taun 1894, panjenenganipun dados ketua insinyur ing Dhépartemèn Wot lan Dalan Ageng.

Ing taun 1896, nalika ngamati fosforesensi garam uranium, tanpa sengaja Becquerel nemokaken radioaktivitas. Nliti karya Wilhelm Conrad Röntgen, Becquerel ngurung dat ingkang berpijar, kalium uranil sulfat, salebetipun pelat foto lan bahan cemeng kanggé nyiapaken panlitèn ingkang merlokaken cahya padhang. Nanging, sadèrèngipun nglajengaken panlitèn, Becquerel nemokaken pelat foto puniku sampun kapajan, nedahaken gambaran dat. Panemon puniku damel panjenenganipun nliti émisi spontan radhiasi nuklir.

Nalika taun 1903, panjenenganipun nampi Nobel Fisika kaliyan Pierre lan Marie Curie salebetipun pangakenan jasa ngéramaken ingkang sampun dipunlampahi kanthi panemon radioaktivitas spontan.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →