Back

ⓘ Èlmu militèr




                                               

Angkatan Dharat

Angkatan darat ya iku péranganing angkatan bersenjata siji nagara kang dipigunaaké kanggo ngayahi peperangan ing daratan. Angkatan darat mligi madeg saka prajurit, lan kendaraan tempur darat kaya déné kendaraan tempur lapis waja lan kendaraan angkut, ditambah karo panjurung hèlikopter.

                                               

Tentara Nasional Indonésia Angkatan Dharat

Tentara Nasional Indonesia Angkatan Dharat iku péranganing Tentara Nasional Indonésia, kang dibawahi Kepala Staf TNI Angkatan Dharat. Jabatan KSAD wektu iki diwengku déning Jenderal Andika Perkasa kang dilantik tanggal 22 November 2018 nggantèkaké Jendral Mulyono.

                                     

ⓘ Èlmu militèr

  • Èlmu militèr Tandha pangkat militèr Teknik militèr Taktik militèr Situs Departemen Pertahanan Indonesia Situs TNI Situs TNI AD Cithakan: Ékan militèr
  • Unteroffizier Amérikah Sarékat: Staff Sergeant Èlmu militèr Infantri Situs Departemen Pertahanan Indonesia Situs TNI Situs TNI AD Cithakan: Ékan militèr
  • hirarki militèr Angkatan Dharat ing donya. Sanajan pancèn ana bédané antara siji lan sijiné nagara, nanging akèh kang niru modèl saka militèr Amérika
  • Minangka dimupangatake tumuju ing kapentingan militèr kapal silem uga dimumpangatake tumuju ing kajian èlmu pangetahuan segara lan banyu tawar uga tumuju
  • rembug besut Hubungan Internasional, utawa kerep dicekak HI, iku cawang saka èlmu pulitik, wujud studi bab persoalan - persoalan manca nagara lan isu - isu global
  • nyelenggarakaké pendhidhikan vokasi sajeroning siji cabang utawa sapérangan cawang èlmu tèknologi, lan utawa seni tinamtu. Undang - Undang Républik Indonésia Nomor
  • kanggo urusan militèr lan rékréasi wiwit ana ing abad kaping - 13 masehi. Panggunaan rokèt kanthi intènsif kanggo urusan militèr indhustri lan èlmu pangetauan
  • Disiplin akademik utawi babagan studi inggih punika salah satunggaling cabang èlmu kawruh ingkang dipunwucalaken utawi dipuntliti ing tingkat perguruan tinggi