Back

ⓘ Gunung Sinai




Gunung Sinai
                                     

ⓘ Gunung Sinai

Gunung Sinai iku siji gunung kang ana ing Ujung Sinai ing Mesir. Dhuwuré 2.285 mèter lan ana ing barisan pagunungan ing sisih kidul ujung mau.

Nalika tanggal 4 Fèbruari 1859, Codex Sinaiticus, siji manuskrip Prajanjian Lawas saka abad kaping 4, tinemu déning Konstantin von Tischendorf ing sikil gunung iki.

Ana sapérangan cendhekiawan kang nganggep gunung iki padha karo Gunung Sinai kang muncul sajeroning Alkitab, nanging babagan iki durung bisa dipesthèkaké.