Back

ⓘ Abdullah I saka Yordania




Abdullah I saka Yordania
                                     

ⓘ Abdullah I saka Yordania

Abdullah bin Husain ya iku emir Trans-Yordania kang kuwasa antara taun 1923-1946 lan sawisé iku njabat minangka ratu Yordania nganti tumekaning séda.

Abdullah bin Husain minangka salah siji panguwasa Arab kang nentang kakuwasan Turki Usmani ing wiwitan taun 1900-an. Ing taun 1921, Abdullah bin Husain diangkat minangka emir Trans-Yordania, sawijining nagara bonéka bentukan Karajan Manunggal, kang mainaké peran strategis kanggo kakuwasan Karajan Manunggal ing tlatah liya kaya Mesir, Irak, lan Palestina.

Salawasé Perang Donya II, Emir Abdullah dadi sekuthu pinercaya tumrap Karajan Manunggal, lan uga mbantu mbrangus huru-hara pro-Blok Poros ing Irak.

                                     
  • Krajan Irak lan Yordania. Ing Yordania Abdullah I dadi Emir Trans - Yordania 11 April 1921 - 25 Mèi 1946 Raja Trans - Yordania 25 Mèi 1946 - 3 April 1949
  • Israèl mbiwara minangka nagara Yahudi. Inggris lunga saka Palestina. Mesir, Suriah, Irak, Libanon, Yordania lan Arab Saudi bebarengan nglawan Israèl. Perang