Back

ⓘ Lair 1528




                                               

Baabullah saking Ternate

Sultan Baabullah punika sultan lan panguwaos Kasultanan Ternate kaping-24 ingkang kuwaos antawis taun 1570 - 1583, panjenenganipun wujud sultan Ternate lan Maluku paling ageng salawasipun sajarah ingkang kasil ngawonaken Portugis lan mbeta Ternate nuju puncak kaemasan ing pungkasan abad kaping-16. Sultan Baabullah ugi dipunjuluki minangka panguwaos 72 pulo ingkang wonten pedunungipun ingkang ngambah pulo–pulo ing nuswantara pérangan wétan, Mindanao kidul lan kapuloan Marshall.