Back

ⓘ Prastawa 2011




                                               

Lindhu lan tsunami Sendai 2011

Lindhu lan tsunami Sendai 2011 Samudra Pasifik wewengkon Tōhoku") iku lindhu dhorongan kuwat kakuwatan 9.0 kang ngakibataké gelombang tsunami kang dhuwuré 10 m. Lindhu iki mawa kakuwatan 7 dhedhasar skala intensitas seismik Badan Meteorologi Jepang ing saloré Prefektur Miyagi, Jepang. Laporan awal nyatakaké kakuwatan 7.9, sauntara pget tsunami JMA nyebutaké 8.4, dan akhiré 9.0. Fokus lindhu dilapuraké ana ing jaban pasisir Ujung Oshika, pasisir wétan Tōhoku ing tanggal 11 Maret 2011, jam 05:46 UTC ing kedalaman 24.4 km. Lapuran Japanese National Police Agency nyatakaké yèn 15.269 tiwas lan ...