Back

ⓘ Rintisan mawa topik sepur




                                               

Gerbong

Gerbong iku kendharaan mawa rodha kang wujud péranganing siji rangkéyan sepur kang dudu wujud lokomotif. Gerbong kanthi garis gedhé dibédakaké dadi rong jinis ya iku gerbong penumpang lan gerbong barang.

                                               

Jalur sepur Citayam–Nambo

Jalur sepur Citayam–Nambo iku sepur ngubungaké Setatsiyun Citayam karo Setatsiyun Nambo. Path iki minangka pisanan trek kanggo auto layang ideran miwiti saka Setatsiyun Parungpanjang menyang Setatsiyun Cikarang. Nanging, amarga krisis ékonomi abot ing taun 1998, rencana iki dibatalaké. Tau sembarang plans kanggo sepur batu bara pass Cigading-Bekasi, nanging dibatalaké. Kanggo njogo asèt, Kereta Api Indonésia operate Sepur saka Setatsiyun Tanah Abang menyang Setatsiyun Nambo. Nanging uga ora bertahan suwé amarga Sepur wis usur. Pathway iki saiki lagi prosès reactivated lan bakal nyandhang K ...

                                               

Sepur Kertajaya

Sepur Kertajaya iku rangkéyan sepur kelas ékonomi unggulan kang ngubungaké Stasiun Tanjung Priok - Surabaya Pasar Turi. Sadawaning laku, sepur Kertajaya liwat jalur lor Pulo Jawa. Rangkéyan sepur iki dumadi saka 10 gerbong K3 lan 1 rèstorasi, Pembangkit. Sepur iki minangka pengganti sepur Gaya Baru Malam Lor kang mauné cukup èksis nglayani koridor Jakarta-Surabaya liwat jalur lor

                                               

Sepur penumpang

Sepur penumpang iku sepur sing dipigunakaké ngangkud wong, saka siji stasiun menyang stasiun liyané antar kutha. Saliyané iku racaké dipigunakaké gerbong mirunggan kanggo mangan, gerbong turu, gerbong layang, lan gerbong barang. Khusus rerangkèn kelas èksekutif lan bisnis ana uga gerbong pembangkit. Khusus ing Indonesia, sepur penumpang bisa dipérang dadi 3 kelas: Sepur bisnis Sepur ékonomi Sepur èksekutif Kanggo pelayanan penumpang komuter disadiakaké Sepur penumpang komuter jurusan pinggiran kutha utawa kutha satelit, wujud sepur rèl listrik krl utawa sepur rèl disel krd. Sepur komuter d ...

                                     

ⓘ Rintisan mawa topik sepur

  • Sepur Blora Jaya Èksprès iku jeneng siji rangkéan sepur ing Indonésia. Nglayani kaum komuter ing rute Semarang - Cepu - Bojanegara kanthi migunakaké unit
  • Indonesia, sepur penumpang bisa dipérang dadi 3 kelas: Sepur èksekutif Sepur bisnis Sepur ékonomi Kanggo pelayanan penumpang komuter disadiakaké Sepur penumpang
  • Sepur Kertajaya iku rangkéyan sepur kelas ékonomi unggulan kang ngubungaké Stasiun Tanjung Priok - Surabaya Pasar Turi. Sadawaning laku, sepur Kertajaya
  • lokomotif sing mawa mesin diesel lan lumrahé migunakaké bahan bakar mesin saka solar. Ana rong jinis utama lokomotif diesel iki, ya iku sepur diesel hidraulik
  • Barkas: Railcars.jpg Sepur rèl listrik, basa Indonésia: Kereta rel listrik dicekak KRL, iku sepur sing mlaku kanthi tenaga sistem propulsi motor listrik
  • Gerbong iku kendharaan mawa rodha kang wujud péranganing siji rangkéyan sepur kang dudu wujud lokomotif. Gerbong kanthi garis gedhé dibédakaké dadi rong
  • Jalur sepur Citayam Nambo iku sepur ngubungaké Setatsiyun Citayam karo Setatsiyun Nambo. Path iki minangka pisanan trek kanggo auto layang ideran miwiti
  • Kereta Api. Sepur uwab nganggo rèl mawa untu saiki minangka jalur wisata kanthi rute Ambarawa - Bedana, saliyané iku wis dikembangaké sepur wisata Ambarawa - Tuntang
  • Senèn PSE, 4, 7m utawa uga biyasa karan Setatsiyun Senèn iku stasiun sepur kang dumunung ing Kacamatan Senèn, Jakarta Pusat, DKI Jakarta, Indonésia
  • Imperia Savona San Remo Ventimiglia French Vintimille tujuan pungkasan sepur saka Perancis Portofino Cinque Terre Situs Resmi Pamaréntah Regional Liguria
Lokomotif diesel
                                               

Lokomotif diesel

Lokomotif diesel iku jinis lokomotif sing mawa mesin diesel lan lumrahé migunakaké bahan bakar mesin saka solar. Ana rong jinis utama lokomotif diesel iki, ya iku sepur diesel hidraulik lan lokomotif diesel elektrik

Sepur Blora Jaya Èksprès
                                               

Sepur Blora Jaya Èksprès

Sepur Blora Jaya Èksprès iku jeneng siji rangkéan sepur ing Indonésia. Nglayani kaum komuter ing rute Semarang-Cepu-Bojanegara kanthi migunakaké unit KRD gawéan PT INKA. Tiket Blora Jaya Èxprès kanggo sauntara wektu didol Rp 25.000 kanthi rong wektu pambrangkatan, ya iku jam 05.00 lan jam 13.00 saka Cepu. Taun 2010, rega karcis sepur sing mampu nampung 574 penumpang iki diundhakaké dadi Rp 28.000.

Sepur rèl listrik
                                               

Sepur rèl listrik

Sepur rèl listrik, dicekak KRL, iku sepur sing mlaku kanthi tenaga sistem propulsi motor listrik. Ing Indonésia, sepur rèl listrik mligi tinemu ing kawasan Jabotabek, lan minangka sepur sing nglayani para komuter. Sepur rèl listrik karo lokomotif listrik.